Magazin > VIP
96 ogledov

Ota uživala v pokakanih kavnih zrnih

Ota je našla ljubezen v dolgoletnem prijatelju. (Foto: Katja Koba/mediaspeed)
1/3
mediaspeed
Ota Roš se je v petek vrnila s tritedenskega potepa po Vietnamu, kjer se je morala z možem izogibati tudi tajfunu. A tam je vseeno zelo uživala – najbolj ob "pokakanih kavnih zrnih".

Zakonca Širca sta se v Vietnam odpravila na praznovanje dveh obletnic. "Praznovala sva obletnico začetka najine zveze in obletnico najine zaroke. Obljubila sva si, da bova, če bo le možno, obletnici vedno pričakala nekje na toplem. Tokrat sva se odločila za Vietnam, ker je imel Borut službeno pot in sva oboje nekako združila. Ni nama bilo žal, ker je Vietnam res super. Nisem veliko pričakovala, moram priznati, ampak mi je dal zelo veliko," nam je zaupala Ota.

"Po navadi greva za tri tedne in prvi dve tretjini potovanja posvetiva čisto backpackanju, stran od turistov, poskušava imeti čim pristnejši stik z domačini. Zadnjih šest dni pa sva si na enem otoku privoščila čisto uživancijo pod palmami," je na kratko strnila potepanje.

Zavetje v hotelu

Vendar pa je brezskrbne počitnice za kratek čas prekinil tajfun, o katerem so poročali z vseh strani. Grozilo je namreč, da bo ta po Filipinih z veliko močjo udaril še Vietnam, a se to na srečo ni zgodilo. "Tajfun je do Vietnama hvala bogu zelo opešal, zato ga nismo prav dosti čutili. Zlomilo se je nekaj dreves, bilo je malo poplav, a to se niti slučajno ni moglo primerjati s Filipini. Midva ga nisva kaj dosti čutila, poznalo se je le to, da so bili ljudje malo bolj v strahu," je še povedala priljubljena voditeljica in razkrila, kako sta se z Borutom zaščitila pred neurjem. "Zavarovala sva se tako, da sva šla v dober hotel, v peto nadstropje, v sobo brez oken. A na koncu je bilo le malo močnejše neurje, zjutraj je padal dež, potem se je pa že pokazalo sonce."

Obnorel jo je kopi luwak

Sicer pa je Vietnam Oto prevzel tudi zaradi hrane; predvsem je uživala v značilni vietnamski kavi. "Tam ji rečejo weasel coffee, ker podlasica poje kavna zrna in jih nato s posebnim encimom predela in izloči. Oni potem to očistijo in naredijo iz tega kavo. To so v bistvu pokakana kavna zrna," nam je v smehu razložila svoj užitek s kavo kopi luwak.

Nazaj prišla "zmešana"

Očitno je celotno potovanje na Oto naredilo takšen vtis, da je v Slovenijo prišla precej "zmešana", saj je imela dva dni zatem že pravo prigodo. "Prepričana sem bila, da v nedeljo delam, in sem se vsa pripravljena pripeljala v Ljubljano, potem pa sem ugotovila, da nedeljsko oddajo vodi še Polona (Jambrek, op. a.), zato sem se odpeljala nazaj v Gorico," nam je razložila v smehu.

Komentarjev 6
  • dostvasmam 11:55 26.november 2013.

    ob taki novici me je kr srat prijelo!

  • smejka 08:45 26.november 2013.

    saj ona tega ne ve,ne razume,zakaj kakajo....to verjetno dovolj pove o razgledanosti

  • razumnik 08:42 26.november 2013.

    kdo je ona?