Slovenija
25 ogledov

Otroci o razmerah v družbi

Otroški parlament
1/7
Saša Despot
Danes v državnem zboru namesto izvoljenih poslancev otroci.

Tema letošnjega otroškega parlamenta so razmere v družbi.

"Mladi ne čakajo na druge, temveč sami iščejo rešitve," je v uvodnem nagovoru dejal predsednik države Borut Pahor. Mladi po njegovih besedah razmišljajo, kako se bodo sami zaposlili. "Če ni službe, si jo bodo ustvarili sami," ugotavlja. "Takšne miselnosti nismo imeli ne mi ne naši starši," je dodal.

Kot pravi, vidi optimizem, energijo in prepričanje, da je rešitve mogoče najti in izpeljati. "To je moralni kapital, s katerim lahko premagate obstoječe razmere," je menil.

Dobra dejanja nič ne stanejo

V otroškem parlamentu v državnem zboru, ki ga organizira zveza prijateljev mladine, sodelujejo otroci iz celotne Slovenije, ki so pred tem že razpravljali v otroških parlamentih na razredni, šolski, mestni, občinski in regijski ravni.

Predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik je otroški parlament predstavila kot enega izmed temeljih programov zveze, prek katerega spodbujajo vključevanje otrok in izražanje njihovih stališč. "Za dobra dejanja ne potrebujemo denarja, ampak povezanost,“ je poudarila.

Komentarjev 2
  • zdrej 16:40 07.april 2014.

    Da, že. Samo država pa je tista, ki skrbni za pogoje delovanja preko zakonov in postopkov. Preveč zafrknjeni zakoni ali pa preveč dvoumni in neumni poslabšujejo pogoje za nove službe.

  • dragec 15:54 07.april 2014.

    Škoda, da v parlamentu ni bilo glavnih idiotov:- Breznika,- Jerovška,-Pukšića,-Grimsa.......Potem bi otroci videli pravo sliko tega idiotskega parlamenta