Slovenija
42 ogledov

Otroci poškodovali streho šole, kdo bo kril škodo?

Streha OŠ Vič
1/3
Saša Despot
V nedeljo so otroci plezali po strehi Osnovne šole Vič, ki se je pri tem udrla. Ena deklica je obvisela nad telovadnico.

Nesreča se je zgodila včeraj okoli 18.45, ko je pet učenk plezalo po strehi. Kupola avle je pri tem počila, deklica pa je padla in obvisela sedem metrov nad tlemi. "Pet učenk je splezalo na streho. Kaj točno so delale, ne vem. Rezultat je bil, da je avla počila, in če ne bi bilo mreže v telovadnici čez cel strop, je vprašanje, kaj bi bilo danes z deklico," je za Žurnal24 pojasnila ravnateljica Osnovne šole Vič Ana Vehar.

Škodo bodo verjetno morali kriti dekličini starši

Deklica je v nesreči utrpela le manjše poškodbe, dobila je nekaj prask, je pa tudi prestrašena. Škoda na šoli še ni ocenjena, je pa vprašanje, kdo jo bo kril. Po mnenju ravnateljice to ne bo zavarovalnica, saj ta škodo krije le v primerih, ko je storilec neznan. "Naj zavarovalnica pove svoje, ampak če bo slovenskim šolam pokrivala take namerne poškodbe, na tako visokih strehah, se sprašujem, kakšna vzgoja je potem to. Neka pravila morajo veljati v državi in tudi v šoli," je kritična Veharjeva.

Pogoste prijave zaradi kršitev javnega reda in miru

Ravnateljica ob tem opozarja, da so v zadnjih letih, predvsem pa v zadnjih 14 dneh, večkrat prejeli klice, da sedanji in nekdanji učenci plezajo po strehi ali kolesarnici. Kljub temu se na šoli niso odločili za posebne ukrepe. "Kaj pa imajo učenci iskati na strehi?" se sprašuje.

Po nekaterih podatkih naj bi nemire okoli šole večkrat prijavili policiji. Policija sicer o tem nima podatkov, saj evidence vodijo po osebah in ne objektih. Tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana Vinko Stojnšek je ob tem dejal, da bodo o dogodku obvestili okrožno državno tožilstvo in center za socialno delo in da za zdaj ni znakov kaznivega dejanja.

Komentarjev 14
  • Marko Deleonardis 07:59 03.julij 2012.

    Samo ko so otroci v šoli za njih odgovarja šola in ne starši. Kako je sploh dopustno, da otroci lahko sploh pridejo na streho. Za to bi morala poskrbeti šola. Ali ni glavna naloga učiteljev in ostalih strokovnih delovcev ...prikaži več ravno varstvo in učenje otrok?

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:42 03.julij 2012.

    Slavica saj veš rimo na tvoje ime,jo ne bom napisal,samo to ti sporočam,da sem za svoje otroke poskrbel in to že davno,tako,da s tem nimam težav,saj sem jih vzgojil v tem duhu,da se škode na tujih stvareh ne dela!!!

  • nina 23:37 02.julij 2012.

    Ponavadi pri nas delajo škodo otroci bogatih potem pREČEJO SAJ BOMO PLAČALI s tem je stvar rešena prepovedat z zakonom,da sploh grozijo z odvetniki,S tem je naša država na psu.Treba bo drugačna vzgoja bolj stroga in več ukrepov in ocena ...prikaži več vedenja,ki upliva na uspeh.