Slovenija
25 ogledov

Policija vas bo dodatno preverjala

Policija Saša Despot
Policisti bodo ob začetku novega šolskega leta preverjali hitrost vožnje, ustavljanje voznikov pred prehodi za pešce, hojo po pločniku, uporabo varnostnih pasov ter parkiranje vozil.

Policisti se bodo čas v prvih šolskih dneh v največji možni meri posvetili otrokom in voznikom. "Otrokom zato, ker se jutri vračajo v šolske klopi, za nekatere bo to prvič, voznikom pa zato, ker so otroci najpogosteje žrtve nezbranih in prehitrih voznikov," pravi Bojan Kos s PU Kranj. "Gorenjski policisti bodo na šolskih poteh, zunaj naselij, predvsem pa pred vrtci in šolami, preverjali hojo po pločnikih in cesti, kjer pločnikov ni, prečkanje ceste, ustavljanje voznikov pred prehodi za pešce. Merili bodo hitrost vožnje voznikov ter ustavljanje in parkiranje vozil. Posebej pozorni bodo na uporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov."

Izvajali bodo tako preventivne kot represivne aktivnosti. "V ospredju bo preventiva, represivno pa se bo ukrepalo proti tistim, ki opozoril o varnosti ne bodo upoštevali," poudarja Kos. Kranjski policisti bodo skupaj z občinskimi redarji delili tudi manjše preventivne letake, s katerimi želijo "potrkati na vest" tistih, ki bodo kršili zakon.

Otrokom vedno dajte prednost

Gorenjski policisti zato še zadnjič pred začetkom novega šolskega leta opozarjajo voznike, naj
vozijo varno, po omejitvah, predvsem pa varno glede na stanje in razmere na cesti, v okolici vrtcev  in šol pa še kakšen kilometer na uro počasneje, otrokom pa naj vedno omogočijo varno hojo in prečkanje ceste. "Še enkrat pa apeliramo tudi na starše, naj s spremljanjem otroka na šolski poti preverijo otrokovo znanje prometnih pravil in ga seznanijo z nevarnimi situacijami."

Poostrene preventivne in varnostne aktivnosti v prometu bo policija izvajala tudi drugod po Sloveniji.

Komentarjev 6
  • Avatar gujdek
    gujdek 17:31 01.september 2015.

    Ja pa da dol vsako priložnosst izkoristijo za plenjenje slovenskih plitvih žepov.

  • Skippy 22:19 31.avgust 2015.

    Saj človek ne ve kaj je slabše - nori starši ali leni otroci. Pa nikjer ne vozijo tako počasi kot v Sloveniji ...

  • Žvižgač 21:59 31.avgust 2015.

    Sicer se pa itak kriminala, ki ga novinarji naložijo v medijih niso sposobni preiskovati:http://www.portalplus.si/907/tranzicijski-dosje-petriceva-etra33/http://www.portalplus.si/1055/tranzicijski-dosje-balkan-2-del-saric/itn...