Magazin > Lepota & telo
55 ogledov

Otrok naj se med nočnim jokom umiri sam

Spanje včasih ni najbolj prijetno. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Strokovnjaki so prepričani, da starši z reakcijo na otrokov jok posegajo v njegov naravni tok spanja.

Strokovnjaki svetujejo, da starši ponoči ne bi smeli vstajati in miriti otroka, ki joče. Namesto tega bi ga morali pustiti, da se sam umiri in zaspi naprej.

V raziskavi je sodelovalo 1200 staršev, ki so šest mesecev spremljali navade svojih otrok med spanjem. Dve tretjini otrok je noč prespalo, ena tretjina otrok pa se je zbudila najmanj enkrat na noč. Večina otrok, ki so se budili, so bili fantki, razlog za bujenje pa je bilo dojenje ali večja materina občutljivost.

Otroci se sicer budijo na vsako uro in pol ali dve uri in sami zaspijo nazaj. Ko pa jih matere skušajo uspavati, zmotijo njihovo umirjanje. To je ključnega pomena za kasnejše redno spanje.

Otrok bi moral iti v posteljo vsak večer ob isti uri, starši pa bi jih morali pustiti, da sami zaspijo. Staršem se priporoča, piše Daily Mail, da naslednjič otroka, ko med spanjem zajoka, pustijo, da se sam umiri in zaspi naprej.

Komentarjev 2
  • Nena 15:16 23.februar 2013.

    bart77 se popolnoma strinjam s tabo, da ljubeča skrb nikoli ne škodi. Zato pa imamo toliko odraslih čustvenih invalidov, ki niti osnovnih čustvev ne znajo izražati, saj so jih že v zgodnjem otroštvu morali potlačiti. Zares žalostno, da si kao ...prikaži več "strokovnjaki" drznejo to sploh objaviti.

  • bart77 07:26 11.januar 2013.

    Ja, bravo. Take ugotovitve so mi zmeraj fascinantne. 1. Noben normalen starš ne bo ignoriral otroka, ki joče - na svetu je preveč psihopatov, ki imajo take ali drugačne travme iz otroštva. Materin objem in poljub NIKOLI IN V NOBENIH ...prikaži več OKOLIŠČINAH ne more biti nepotreben!!2. Stanovalcem v blokih to tehniko še posebej toplo priporočam, sosedi vam bodo hvaležni.