Svet
3 ogledov

Otroka živa potegnili iz ruševin

Ruševine v Siriji You tube
Rusija zanika trditve ZDA, da je bilo v ruskih zračnih napadih na Sirijo v enem mesecu ubitih že več sto civilistov.

Rusija je danes zanikala "absurdne" trditve ZDA, da je bilo v ruskih zračnih napadih na Sirijo, ki so se začeli pred natanko dvema mesecema, ubitih več sto civilistov.

Ameriško zunanje ministrstvo je v torek sporočilo, da so Rusi v zračnih napadih ubili več sto civilistov ter da so zadeli "bolnišnice, šole in tržnice". 

"Vse te anonimne in neutemeljene trditve o domnevni uporabi ruskih zračnih sil za obstreljevanje civilnih ciljev v Siriji čedalje bolj spominjajo na dejanja hipnotizerjev v potujočih cirkusih," so se odzvali na ruskem obrambnem ministrstvu.

792 civilistov, 180 otrok

Iz sirskega observatorija za človekove pravice, ki ima sedež v Veliki Britaniji, pa so danes sporočili, da je v ruskih zračnih napadih življenje izgubilo 2371 ljudi. Med njimi je po podatkih observatorija 792 civilistov, od teh 180 otrok.

Spodnji video prikazuje, kako so iz ruševin uspeli rešiti dva otroka.

Na ruskem obrambnem ministrstvu so povedali, da obžalujejo "popoln molk" o napadih ZDA, ki vodijo mednarodno koalicijo proti Islamski državi. Dejali so še, da so ameriški napadi povzročili "številne žrtve".

121 napadov na 424 cilje

Tudi mednarodna organizacija Amnesty International je prejšnji teden objavila poročilo o več sto civilnih žrtvah ruskih napadov, vendar je Rusija očitke zavrnila.

V preteklih dveh dneh so ruska letala v 121 napadih uničila 424 ciljev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.