Svet
17 ogledov

Otroke pustila same v puščavi

Nacionalni park Joshua Tree nps.gov
Američanka in njen partner sta sredi puščave pustila njeno 7-letno hčerko ter 5- in 6-letnega sina. Policija je par prijela, osumljena sta zapostavljanja otrok.

Pred časom je svet razburil primer dveh japonskih staršev, ki sta v džungli pustila 7-letnega fantka. Šlo naj bi za vzgojno kazen, ker se ni obnašal primerno. Po 6-dnevni iskalni akciji, v kateri je sodelovala tudi japonska vojska, so fantka našli. Nepoškodovanega, a dehidriranega, lačnega in prestrašenega.

Do podobne zgodbe je prišlo v Kaliforniji, kjer sta 34-letna Mary Bell in njen 29-letni partner Gary Cassle v puščavi pustila njene tri otroke. Tudi v tem primeru naj bi šlo za vzgojni ukrep, piše Mirror.

Policija je par prijela potem ko je prejela prijavo s strani meščanov, ki so opazili tri malčke same tavati v bližini nacionalnega parka Joshua Tree. Temperatura je znašala slabih 40 stopinj Celzija, otroci so bili bosi in brez vode.

Par je trenutno v policijskem pridržanju, preti jima obtožni predlog zaradi zapostavljanja otrok. Prestrašene malčke so prevzeli socialni delavci.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1