Svet
34 ogledov

Otrokoma v nabito polnem vozilu zmanjkovalo zraka

kombi ilegalci PU Koper
V nabito polnem kombiju je potnikom zmanjkovalo zraka. Več kot 40 jih je končalo v bolnišnici.

Hrvaški policisti so v soboto zvečer na avtocesti v bližini kraja Novska ustavili kombinirano tovorno vozilo, v njem pa odkrili 67 migrantov, ki so bili zaradi pomanjkanja zraka in dehidracije v zelo slabem zdravstvenem stanju. 42 so jih prepeljali v bolnišnice, dva bolgarska državljana pa so aretirali.

Kombi britanskih registrskih oznak, ki ga je vozil bolgarski državljan, je bil nabito poln, prebežnikom različnih narodnosti pa je zmanjkovalo zraka, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Po navedbah hrvaškega ministra za zdravje Milana Kujundžića so bile njihove zdravstvene težave v veliki meri povezane z zastrupitvijo z ogljikovim monoksidom, dehidriranostjo, lakoto in prezeblostjo. Po ministrovih besedah potniki pet dni niso jedli. Nihče od hospitaliziranih sicer ni več v smrtni nevarnosti, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Med migranti so bili večinoma moški, starosti od 15 do 20 let, rešili pa so tudi dva desetletna otroka.

Gnetli so se na desetih kvadratnih metrih

Minister za notranje zadeve Vlaho Orepić je po navedbah Hine dejal, da so bili nagneteni na desetih kvadratnih metrih in da jim je policija "dobesedno rešila življenje". "Učinkovitost je večja od madžarske žice," je dodal. Migrante bodo po njegovih besedah vrnili tja, od koder so prišli, saj da "se ve, kako se legalno vstopi na Hrvaško".

Bolgarskega voznika in še enega bolgarskega državljana, domnevno njegovega pomočnika, so kriminalisti aretirali in ju zdaj preiskujejo. Osumljena sta pomoči drugim osebam pri nezakonitem vstopu na Hrvaško, pri čemer sta te osebe spravila v smrtno nevarnost.

Komentarjev 4
  • kapibara 08:54 20.december 2016.

    Torej, ni bil švercar...

  • ojla 23:30 18.december 2016.

    Zopet je z veliko začetnico napisano " otrokoma ".Petinšezdeset odraslih ali mladoletnih ,ženske ostale doma. To so sami takšni, ki bi radi dobro živeli,na tuji račun delali zgago v Evropi, da je mogoče sobivati z njimi je potrebna prevzgoja....

  • francl12 19:11 18.december 2016.

    S tem ko so odprli vrata so si nakopali samo stroške!!! Če bi vse pustili kot je bi narava naredila svoje!!!