Šport
53 ogledov

Outsider z zlomljeno roko iz ringa vrgel prvaka

David Haye, Tony Bellew
1/7
Profimedias
Tony Bellew je v bitki za Britanijo, tako je bil poimenovan dvoboj, premagal absolutnega favorita Davida Haya, ki so mu vsi strokovnjaki napovedovali zmago.

"Ne bi mu smeli dovoliti, da stopi z mano v ring. Težko bo nastradal, a prav vseeno mi je. Predvidevam mu težki Knockout," je bil dan pred enim izmed dvobojev leta optimističen nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji David Haye, ki se je v obračun podal z 28 zmagami v 30 dvobojih. Nazadnje ga je v boju za naslov svetovnega prvaka julija 2011 premagal Vladimir Kličko. Kasneje je Haye za tri leta in pol boksarske rokavice obesil na klin, uspešno pa se je vrnil januarja lani.

A dvoboj s Tonyjem Bellewom je potekal povsem drugače kot si je zamislil Haye. Lažji, manj izkušeni boksar, ki je pred tem boksal v nižji kategoriji in je aktualni prvak po verziji WBC v cruiserweight kategoriji, ga je premagal s tehničnim knockoutom v 11. rundi. Bellew je tako prišel do največje zmage v karieri, trenutno je odboksal 32 dvobojev, 29 jih je dobil, dva izgubil, eden pa se je končal brez zmagovalca.

David Haye, Tony Bellew | Avtor: Profimedias Profimedias

"Kaj je Bellew? Debelušček. Poglejte ga, kako izgleda. Ima preveč kilogramov, ni discipliniran, na pripravah za dvoboj je jedel slabo hrano. Dobil bo ogromno količino denarja za dvoboj in človek bi pričakoval, da ga bo nekaj porabil za nutricionista, ki mu bo povedal, kaj sme in kaj ne. Očitno se je prenažiral," je pred dvobojem nasprotnika žalil Haye, Bellew mu sicer ni ostajal dolžan, po obračunu pa je v povsem drugačnem tonu sporočil: "Imel si večje srce, imel si jaj... in si zasluženo zmagal."

V prvih petih rundah je bil Haye sicer boljši v ringu, a je dominiral manj od pričakovanega. Nato pa je pobudo prevzel Bellew in v šesti in sedmi rundi povsem razbil tekmeca, Haye je le s težavo ostal na nogah. V naslednjih rundah je bil dvoboj spet bolj izenačen, v 11. rundi pa je Bellew dobesedno spravil nasprotnika iz ringa. Ta se je nekako ob štetju sodnika še uspel vrniti v ring, a je nato iz Hayevoga kota priletela brisača in prekinila dvoboj.

Haye je sicer imel večji del dvoboja sicer težave s poškodovano nogo, kar ga je precej oviralo pri gibanju v ringu. "Vem, da je David imel težave z Ahilovo tetivo, videl sem, da komaj stoji, zato sem ga večkrat vprašal, če se počuti v redu. Tudi sam sem imel težave s kolenom, a takšne reči navijače ne zanimajo," je dejal Bellew in še razkril, da si je že v drugi ali tretji rundi zlomil roko. "Poskušal sem to izbrisati iz glave. Nisem čutil bolečine, razmišljal sem le o zmagi," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.