Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Ovadba zoper goljufivega podjetnika

razno 08.05.13. denar, euro, stetje, bankovci, A bank employee counts Euro notes zurnal24.si
Pridobil si je več kot 1,6 milijona evrov protipravne premoženjske koristi.

Mariborski kriminalisti so novembra podali kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo gospodarske
družbe,  ki je utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja Povzročitve stečaja z goljufijo ali nevestnim poslovanjem. Za katerega podjetnika gre, na policiji ne dajejo informacij, v nadaljevanju sporočila govorijo le v moškem spolu.

Kot edini družbenik in direktor pravne osebe je zato, da obveznosti ne bi bile plačane, dejansko  poslabšal  premoženjsko  stanje  gospodarske  družbe. Na podlagi sklepanja škodljivih pogodb o posojilu, delno brez kakršnihkoli pogodb si je od gospodarske družbe pridobil najmanj 1,9 milijona evrov, od katerih je vrnil zgolj okrog 260.000 evrov, preostanek pa zadržal zase. S tem je dosegel, da se je avgusta lani začel postopek izbrisa gospodarske družbe iz sodnega registra po uradni dolžnosti brez likvidacije.

Z opisanim dejanjem si je direktor pridobil protipravno premoženjsko korist v  višini  najmanj  1,6  milijona  evrov,  upnike, ki so zoper gospodarsko  družbo  podali  predlog  za  izvršbo  na  podlagi verodostojne listine, je oškodoval za najmanj 1,4 milijona evrov.

Poleg tega se je izognil tudi davku; kot zavezanec za davek ni prijavil pridobljenega dohodka - obračuna predpisanih dajatev od zneska, ki predstavlja prikrito izplačilo dobička, in pozneje ni plačal 230.000 evrov z odločbo Dursa odmerjene dohodnine.

Komentarjev 1
  • Senior 18:57 19.november 2014.

    To je značilno za banano republiko - SLOVENIJO! Katerokoli spletno ali časopisno stran, povsod same poneverbe in kraje. Ali smo sploh še država?