Slovenija
412 ogledov

Ovadbe, oškodovanja in odpovedi

Dom pod gorco Katarina Pernat
Dom pod gorco. Cojhter ovaden, spor na delovnem sodišču je dobil.

Kriminalisti so kazensko ovadili nekdanjega direktorja občinskega doma starostnikov Dom pod gorco Matjana Cojhterja, ker naj bi zlorabil položaj. S podpisovanjem fiktivnih pogodb s podjetjem Ozara, kjer je zaposlena njegova žena, naj bi namreč dom oškodoval za 28.000 evrov.

"S podjetjem Ozara je kvartalno pogodbo podpisala prva direktorica doma Irena Hedl, nato pa smo jo vsako leto podaljševali. Ko sem prišel v dom, je moja žena službo tam pustila, kar sem tudi obljubil, in se zaposlila v Ozari," nam je povedal Cojhter. Ob tem je še prepričan, da je posle v domu vodil zakonito in skrbno.

Morali ga bodo zaposliti

Cojhter je sicer decembra sam odstopil z mesta direktorja, v nasprotnem primeru bi ga razrešili nadzorniki. Proti domu pa je sprožil tožbo, ker je nadzorni svet pogodbo z njim prekinil le dan po njegovem odstopu, pogodba pa je predvidevala trimesečni odpovedni rok. Delovno sodišče je v sredo izdalo sodbo, v kateri je preklicalo sklep nadzornega sveta o odpovedi delovnega razmerja naslednji dan in odpoved označilo kot nezakonito. Torej morajo Cojhterju povrniti vse stroške za trimesečni odpovedni rok. Ob tem pa je nekdanji direktor napovedal še vložitev kazenske ovadbe zoper nadzornike in takratno začasno direktorico Mihaelo Strmčnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.