Slovenija
33 ogledov

Ovadbe tudi za EPK?

 Suzana Žilič Fišer Nino Verdnik
Nepravilnosti. Občina poziva likvidacijskega upravitelja, naj naznani kazniva dejanja.

 "S tem me ni nihče seznanil. Tudi revizorskega poročila še nisem prejela, da bi podali odgovore, čeprav sem za to zaprosila že pred časom. Zelo sem presenečena," je bila šokirana Suzana Žilič Fišer, nekdanja generalna direktorica 
Javnega zavoda Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture (EPK).

Včeraj je namreč Mestna občina Maribor (MOM) pozvala likvidacijskega upravitelja omenjenega zavoda, naj zoper njo sproži postopke naznanitve domnevnega kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja in pravic ter oškodovanja javnih sredstev.

"Težje kršitve"

"Za zdaj želimo, da se uvedejo ustrezni postopki zoper odgovorno Žilič Fišerjevo. Če bomo ugotovili, da je na koga prenesla pooblastila, pa bo za nepravilnosti odgovoren še kdo drug," je pojasnila Taja Kordigel z MOM. Po pregledu končnega poročila o opravljeni izredni reviziji pravilnosti poslovanja zavoda Maribor 2012 za lansko in del letošnjega leta je vodstvo MOM namreč ugotovilo nepravilnosti.

"Gre predvsem za področje javnega naročanja, sklenitev podjemnih pogodb brez predhodnega soglasja MOM, kljub predhodno podanemu nesoglasju k sklenitvi novih delovnih razmerij oziroma podaljšanju obstoječih ter izdajanja naročilnic," so dodali na MOM.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.