Slovenija
244 ogledov

Ovadeni zaradi kadrovanja

Rigler, Kekec, Čerček Žurnal24 main
Zaradi imenovanja novega direktorja družbe vložene kazenske ovadbe zoper nadzorni svet.

Po naših informacijah sta bili predvčerajšnjim na tožilstvo vloženi kazenska ovadba in odškodninska tožba zoper nadzorni svet (NZ) družbe za razvoj infrastrukture (DRI), tožilci pa naj bi zadevo že predali nacionalnemu preiskovalnemu uradu.

Sporna imenovanja

Vlagateljica, šlo naj bi za eno od kandidatk, ki se je potegovala za mesto v upravi DRI, nadzornikom očita, da se pri izboru novega generalnega direktorja in člana poslovodstva niso držali zakonodaje. Izbranci za visoke položaje na DRI naj bi bili že vnaprej določeni, roki za udeležbo na razgovorih pa naj bi bili zato postavljeni nerazumno hitro. Na DRI očitke o nepravilnostih tako pri pripravi razpisa kot pri izboru novih članov vodstva družbe zanikajo. Položaj generalnega direktorja je sicer v začetku prejšnjega tedna zasedel Saša Kovačič, za člana poslovodstva pa so nadzorniki izbrali Tadeja Vebra. Veber je bil donedavnega zaposlen kot svetovalec ministra za infrastrukturo in prostor Zvoneta Černača, Kovačič pa naj bi bil, tako ovaditelji, dober prijatelj ministra iz Postojne.

Ovaden tudi Černač

Poleg nadzornikov DRI naj bi ovadba doletela Černača. Minister namreč potrjuje nadzorni svet, v njem pa med drugimi sedijo Boštjan Rigler, Emanuel Čerček in Bojan Kekec, ki po trditvah ovaditeljev zaradi nasprotja interesov tam nimajo česa iskati. Prvi je generalni direktor direktorata za infrastrukturo na Černačevem ministrstvu, drugi ministrov svetovalec, tretji pa generalni direktor Slovenskih železnic (SŽ) – Infrastrukture, hčerinske družbe SŽ. Ta z DRI sodeluje pri številnih projektih, njihov naročnik pa je ministrstvo za infrastrukturo in prostor (MzIP). Na MZIP ovadbe niso želeli komentirati, pričakujejo pa, “da bodo pristojni v takih primerih ovadbe, katerih edini namen je diskreditacija posameznikov, po strokovni proučitvi zavrgli in sprožili postopke zaradi krivih ovadb”.

Komentarjev 11
  • feferon 12:01 14.februar 2013.

    AJA ,NI MOGOČE. SDS PA TEGA ŽE NE DELA!?Še en dokaz, da govorijo eno, delajo pa drugo!

  • dragec 10:15 14.februar 2013.

    To ti misliš butec, ti mulci so simpatizerji SdS in "ljubečega" velikega vodje JJ.

  • klincek 10:05 14.februar 2013.

    spet bo kriv g.Janša,ki mimogrede vlada tako kot je treba