• Sob 12 do 23 °C
  • Ned 15 do 22 °C
  • Pon 17 do 25 °C
več na vreme.net

Ovadba

5 komentarjev

Ovadili Mateja Raščana?

Ljubljanski kriminalisti zaradi kršitve temeljnih pravic delavcev ovadili 36-letnega direktorja ljubljanske družbe. Neuradno naj bi šlo za Mateja Raščana.

K. Kl. / Ljubljana

/ Osveženo:

 

Matej Raščan

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so zaradi kar 70 kršitev temeljnih pravic delavcev ovadili 36-letnega direktorja družbe z območja Ljubljane. Po neuradnih informacijah časnika Finance gre za Mateja Raščana, nekdanjega lastnika Dela Revij.

Ovadenega sumijo, da je od leta 2008 s spornimi posli povzročil nelikvidnost podjetja in posledično stečaj. "Pri tem osumljeni 67 zaposlenim ni plačeval prispevkov za socialno varnost in pokojninsko zavarovanje ter jih tako v obdobju treh mesecev v začetku leta 2011 oškodoval za okoli 500 tisoč evrov," so zapisali na PU Ljubljana. Za takšno kaznivo dejanje je zagrožena triletna zaporna kazen.

Dacarji: porabil štiri milijone več, kot je zaslužil

Davčna uprava RS pa je v inšpekcijskem nadzoru nad Raščanom ugotovila, da je v štirih letih lastništva družbe Delo Revije zapravil skoraj štiri milijone evrov več, kot je uradno zaslužil.

Zaposleni na Delu Revije so konec julija lani Raščana pozvali k odstopu, ker je "zapravil sadove njihovega dela". Novinarji so ostajali brez plač, revije so izhajale z zamudo.

Novi najemnik znamke je avgusta lani postala Skupina Krater, konec meseca se je v prostorih Dela Revij odvila prava drama, saj naj bi Raščan odnesel "leta arhivov".

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (5)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima