Šport
21 ogledov

Ovečkin ni bil dovolj za zmago

anaheim ducks Reuters
Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so v noči na četrtek po slovenskem času odigrali le tri tekme.

V Washingtonu so newyorški rangerji premagali domačo ekipo s 3:1. Calgary je s 6:3 premagal Anaheim, Toronto pa po kazenskih strelih Buffalo.

V Washingtonu je sicer domači zvezdnik Aleksander Ovečkin dosegel 45. gol v sezoni in obenem 21. ob igri z igralcem več. V obeh elementih je vodilni v ligi, toda zadetek Washingtonu ni pomagal do zmage, saj je bil edini.

New York je imel razpoloženega vratarja Cama Talbota, ki je ustavil 28 drugih poskusov Ovečkina in soigralcev, med drugim na golovi črti tudi poskus Nicklasa Backströma, ko so imeli tekmeci na ledu dva igralca več. Martin St. Louis, Carl Hagelin in J.T. Miller pa so zadeli v polno za rangerje, kar je bilo, po zmagi nad mestnimi tekmeci dan pred tem, dovolj za skok na prvo mesto v skupini na prvenstveni lestvici.

Racmani so v Calgaryju dobro začeli, dosegli dva gola v treh minutah, potem pa se je Anaheimu ustavilo. Matt Stajan in Johnny Gaudreau sta zadela po dvakrat, v 44. minuti je bil tako izid že 5:2, na koncu pa je bilo 6:3. Kris Russell se je izkazal s tremi podajami. Pri poražencih je dvakrat zadel Ryan Getzlaf.

Junak tekme v Torontu je bil Tyler Bozak. Potem ko so domači zaostajali v dvoboju z Buffalom in zapravili vodstvo z 2:1, je ta igralec v zadnji tretjini poskrbel za izenačenje na 3:3, pri kazenskih strelih pa je bil nato edini uspešen izvajalec.

Moštvo Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings bo na delu spet v noči na petek, ko bodo kralji gostovali v Vancouvru.

Liga NHL, izidi:

Toronto Maple Leafs : Buffalo Sabres 4:3*
Calgary Flames : Anaheim Ducks 6:3
Washington Capitals : New York Rangers 1:3

* - kazenski streli

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.