• Pet 17 do 31 °C
  • Sob 20 do 29 °C
  • Ned 19 do 25 °C
več na vreme.net

Iz ponedeljkovega Žurnala24

1 komentar

Oživljal na proslavi

Piranski župan. Na prireditvi rešil življenje praporščaku.

Su. K. / Piran

 

"Otipal sem pulz in ugotovil, da mu srce ne bije. Takoj sem začel reanimacijo," je povedal Bossman. (Foto: Janez Mužič )

 
Strunjan. "Sedel sem v prvi vrsti in opazil, da se je priletni gospod, ki je držal zastavo, med slovesnostjo sesedel," pravi Peter Bossman.

  •  

    Zgodbo vam predstavljamo v okviru našega projekta Junak Slovenije. Če tudi vi poznate koga, ki se je izkazal z izjemnim dejanjem, nam lahko pišete na naveza@zurnal24.si.

Najprej je pomislil, da je zaradi vročine le omedlel. "Dva varnostnika, prav pohvaliti ju moram, ker nista nič paničarila, sta mi ga pomagala premakniti v senco. Bil je pomodrel; preveril sem pulz in ugotovil, da mu srce ne bije, prav tako ni več dihal. Takoj sem začel reanimacijo," pripoveduje piranski župan. "Masiral sem mu srce, in ko je začel spet dihati, sem bil resnično vesel, čeprav je res, da sem zdravnik in se od mene pričakuje, da bom poskušal rešiti življenje, če se bom znašel v takšni situaciji," dodaja Bossman.

Enainosemdesetletnega praporščaka je nato odpeljalo reševalno vozilo. Vse skupaj se je zgodilo v petek na tradicionalni slovesnosti v spomin na prve otroške žrtve fašizma.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentar (1)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima