Slovenija
115 ogledov

Pa kdo je ta teta Udba?

Streljanje v izolski bolnišnici Dare Čekeliš
Peljite se po štajerski avtocesti dvakrat na teden – pa saj te res prime, da bi nekoga ustrelil.

Družine se poslavljajo od zdravnika in policista, nekje nekdo verjetno toči  samotno solzo celo za morilcem, vsa država se ukvarja z vprašanjem zakaj ...  »Vsi streli  v Izoli so bili izvedeni profesionalno, na način kot so bili trenirani nekdanji sodelavci UDBE.«  In še: »Po Sloveniji obstajajo štvilni bunkerji UDBE, kjer se nahaja mnogo orožja, ki nikoli ni bilo predano.« Ja, Branko Grims ve, kako globoko v preteklost je zarita klica kuge, ki leta 2016 kosi po bolnicah. Kako ne bi vedel, če je doktoriral na račun države in na njene stroške, če mu v življenju ni treba misliti na nič drugega kot to, kako se bo čim kasneje upokojil kot poslanec. Ampak vseeno, pa kdo je ta UDBA, to teto bi pa res rad spoznal.  Vse od tragedije v Izoli si vsi po vrsti razbijamo glavo, česa bi se iz nje morali naučiti. Seveda je zato treba poznati razlog, pa si vsaj za trenutek dovolimo zaobiti znanstveno teorijo Dr. Grimsa in teto Udbo. Morilec ni bil psihopat, ni bil norec niti ni imel kuge. Bil je bolan človek, ki mu je počil film. Tudi vsem ostalim lahko poči in tudi poči, a zato ne hodimo naokrog in streljamo ljudi.

Kriminala je vse manj, če je morda kdo pomislil, da se v sami črni statistiki odraža nek negativni odziv na dogajanje v družbi. Je pa vse več ekstremnih odzivov ljudi, ki jih morda nekoč ni bilo. Ampak glede na sistem, v katerem živimo, jih je še relativno malo, zato si upam napovedati, da jih bo še bistveno več, tudi ko bo teta Udba dokončno dokončno pokojna.

»Saj ta svet mora it u k...«

Družba je prenormirana. Za vsako oslarijo imamo zakon in utapljamo se v birokraciji. Nihče od politikov se ne ukvarja z realnim življenjem in težavami ljudi, ampak z imaginarnimi točkami, ki vodijo od mandata do mandata. Zdravstvo je v razsulu, šolstvo je na poti tja. Sodniki so premalo plačani, policisti so neopremljeni, cariniki lovijo ljudi, ki pomagajo sosedu pokriti streho. Vse, za kar plačujemo vedno več davkov, deluje vedno slabše. Peljite se po štajerski avtocesti dvakrat na teden – pa saj te res prime, da bi nekoga ustrelil. Poskusite oddati obrazec prek portala eVem,  kupite otroku šolske potrebščine, peljite se z vlakom. Bog ne daj, da še zbolite zraven. Nekomu se bo enkrat utrgalo, mi ves čas govori kolega. Ali pa: »Saj ta svet mora it u k...«. Ja, vse to so težave malih ljudi, ki se jih Dr. Grims ne bo nikoli zavedal. Še manj si bo seveda dopustil, da bi mu črv dvoma najedel samozavest in zamajal vizijo svoje popolnosti kot dela sistema, ki jih povzroča. Živi namreč od davkov ljudi, ki si lomijo hrbte, da za vse težave na tem svetu krivi teto Udbo. Torej kvazi relikt, ki s svojo imaginarnostjo opravičuje nereševanje realnih težav. Da s polno zavestjo in brez slabe vesti ne opravlja svojega dela, zdravniki in policisti pa umirajo.

To je politična preverzija, ki ji ni para. Kriva je Udba, kriv je Pajo patak, ker ne nosi hlač. Koga brigajo risanke.

Dragi politiki vseh barv, ljudje se vam pobijajo po cestah, kleteh, bolnicah.  Zavedajte se, da ste, takšni kot ste, del problema in kaj hitro vam lahko prekriža pot naslednji, ki se mu bo utrgalo. Tudi če boste aktualizirali sedanjost na zgodovini križarskih vojn, to ne bo spremenilo ničesar ... Ste del problema, zavedajte se tega. Iščite rešitve ali pa Bog vam pomagaj. Vsem nam...

Komentarjev 48
  • messolongi 08:33 02.september 2016.

    Imamo volivce ...in volivce vernike ... tadrugi so tisti ki že danes vedo da jutri njihov veliki vodja ne bo storil nič narobe ne jutri ne čez eno leto ....vse stranke jih imajo ....le da nekatere stranke imajo ...prikaži večjo skoraj same take ... :)

  • messolongi 08:25 02.september 2016.

    https://www.dnevnik.si/298328.....pa ne okol govort ........

  • korisnik_18366 18:19 28.avgust 2016.

    Tale Grims je Janševo trobilo in to bo vse dokler ga Janez ne brcne v rit. Veliko pametnih članov je že zapustilo stranko, mednje pa zagotovo ne sodi Branko. Očitno je tudi novinarju Koširju prirasel k srcu, ker ga je ...prikaži več iz magistra promoviral v doktorja.