Šport > Košarka
16 ogledov

Pacersi spet zmagujejo, Čarovniki na 2:0

indiana pacers Reuters
V prvem krogu končnice lige NBA so bile ponoči na sporedu tri tekme. Veliko zmago je dosegel Washington, ki je v gosteh po podaljšku s 101:99 premagal Chicago in povedel z 2:0.

Na tekmi v Chicagu so košarkarji iz prestolnice odlično začeli in v prvem delu vodili že z 29:12, v končnici pa so domači zapravili zmago. Biki so prvič povedli v tretji četrtini (65:64), prevzeli pobudo in v zadnjem delu vseskozi vodili.

Skoraj štiri minute pred koncem je Kirk Hinrich gostitelje popeljal v vodstvo z 91:85, nato pa je nasprotni koš za Chicago postal uročen. Odgovornost na nasprotni strani je prevzel Bradley Beal, ki je nanizal šest točk, ob pisku sirene pa je zgrešil celo met za zmago Washingtona v rednem delu. V podaljšku so gostje povedli s 97:91 in tesno prednost obdržali do konca, Hinrich pa je imel dve sekundi pred koncem prosta meta za izenačenje, a se mu je zatresla roka. Beal je na tekmi dosegel kar 26 točk, na nasprotni strani je točko manj vpisal D.J. Augustin.

Indiana in Toronto do izenačenja

V Indiani je bila tekma odločena v tretji četrtini. Še ob polčasu so gostje vodili le z 52:48, tretji del pa so gostitelji dobili z 31:13 in naredili odločilno razliko. Pri zmagovalcih je bil z 19 točkami najboljši Paul Millsap, pri gostih pa je kar 27 točk in 10 skokov dosegel Paul George.

V Torontu so imeli gostitelji v končnici vseskozi minimalno prednost in jo ohranili do konca. Pri zmagovalcih je DeMar DeRozan dosegel kar 30 točk, Brooklyn pa je imel večje število enakovrednih strelcev med katerimi je bil s 15 točkami najbolj učinkovit Deron Williams.

Tudi danes ponoči bodo na sporedu tri tekme. Na vzhodu bo Miami v dvoboju s Charlottom skušal povišati na 2:0, na zahodu pa bosta enako poskušala San Antonio v obračunu z Dallasom in Portland v gosteh v Houstonu.

Liga NBA, končnica:

Vzhod:

Indiana Pacers : Atlanta Hawks 101:85 /1:1/
Toronto Raptors : Brooklyn Nets 100:95 /1:1/
Chicago Bulls : Washington Wizards 99:101* /0:2/

* – podaljšek
/X:Y/ – izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.