Slovenija
126 ogledov

Zaradi udara strele poginile živali

toča
1/3
sobotainfo.com
Toča, nalivi in neurja. Slovenijo je zajelo slabo vreme, ki je povzročalo številne nevšečnosti.

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. Del države so zajele nevihte. O težavah tako poročajo iz Brežic, Trebnjega, Ptuja, Hajdine, Vidma.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so v več krajih morali črpati vodo, ki je zalila kleti. Močan veter je podrl več dreves in odkrival strehe. Na Zdolah je razkrilo streho vrtca. Gasilci PGE Krško so s pomočjo avtolestve pokrili približno deset kvadratnih metrov strehe. Podobno veliko površino so morali prekriti tudi gasilci PGD Videm pri Ptuju. V naselju Šturmovci je namreč močan veter razkril strehi stanovanjskega objekta in gospodarskega poslopja. 

V Kranjski Gori je plaz zasul cesto. V Dovju so morali gasilci zaradi neurja iz kleti stanovanjske hiše izčrpati okoli 3 kubične metre vode in toče ter zaščititi okno s protipoplavnimi vrečami. Okoli 8 kubičnih metrov vode so iz kleti stanovanjske hiše morali prečrpati tudi gasilci PGD Preserje. 

V Trebnjem so morali gasilci na Baragovem trgu odstraniti reklamni pano, ki ga je odtrgal močan veter in oviral promet. Gasilci PGD Šentlovrenc so iz prostorov Župnije Šentlovrenc izčrpali vodo, iznesli inventar in ga očistili. Očistili so tudi meteorne jaške in dvorišče. Na cesti Žužemberk - Dobrava je veter podrl dve drevesi, ki so ju gasilci že odstranili. 

V Loški Dolini je v naselju Podlož zaradi udara strele poginilo pet glav govedi. Strela je udarila tudi v dimnik stanovanjske hiše v kraju Lukovek v občini Trebnje. K sreči do požara ni prišlo. 

Spletni portal sobotainfo.com poroča, da je Goričko zajela toča v velikosti oreha. Tako debela toča naj bi padala v Dolnjih Slavečah in v Kuzmi.   

Agencija za okolje je popoldne izdala opozorilo. Predvsem v osrednji Sloveniji so možna neurja z nalivi, točo in sunki vetra. Ob tem je možno tudi, da pride do porasta zalednih voda s hudourniškim odtokom. 

V prihodnjih dneh bo v večjem delu države sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Popoldne lahko tudi v prihodnjih dneh pričakujemo nevihte s točo. 

 

 Je tudi na vašem območju vreme pokazalo zobe? Fotografije in posnetke nam lahko posredujete prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 19:18 21.junij 2017.

    Zvoniti po toči .............menim,da je obveščanje po radijskih postajah neustrezno . Pravočasen poziv vsem na ogroženih območjih bi pomagal mnogim za pravočasno ukrepanje . Vsaj RTVS prispevek bi lahko opravičili .