Šport
29 ogledov

Kaotičen festival padcev, delavci bežali

hayden nesreča Youtube
Tretji prosti trening elitnega razreda motoGP so zaznamovali številni padci.

V Alcanizu potekajo zadnje priprave pred začetkom kvalifikacij za VN Aragonije. Dirkači elitnega razreda so se v jutranjih urah pomerili na prostem treningu, ki ga je zaznamovalo več padcev.

Prvi je oblast nad motocikliom izgubil Valentino Rossi, ki pa ni utrpel hujših posledic in se je kasneje vrnil na dirkališče.

Dan se je slabo začel tudi za Alexa Lowesa, ki je stezo zapustil ob pomoči zdravniške službe. Britanski dirkač je moral na pregled zaradi suma poškodbe noge.

S tem se je pestro dopoldansko dogajanje v Alcanizu šele začelo.

Pol Espargaro je padel pri vstopu v drugi ovinek, njegov motor pa se je odpeljal po stezi naprej in zbil nič hudega slutečega Danila Petruccija, ki se je iz boksa vračal na dirkališče.

Splet nesrečnih okoliščin pa je imel srečen konec. Oba akterja nesreče sta jo odnesla brez hujših posledic.

Espargaro je bil v nadaljevanju udeležen tudi v nesrečo v 14. ovinku, v katerem sta zaradi olja na stezi padla še Nicky Hayden in Marc Márquez. Slednji je utrpel lažjo poškodbo rame, zato si je bolečine lajšal z ledom.

Tokrat je Márquez ''pokosil'' Espargaroja in oba sta pristala tleh. Njuna motocikla sta nadaljevala po stezi naravnost proti mestu, kjer se je po padcu ustavil Hayden.

Delavci ob stezi so na srečo opazili bližajočo se nevarnost in pravočasno odskočili.


Na tretjem prostem treningu je bil najhitrejši Márquez pred Calom Crutchlowom in Maverickom Vinalesom. Jorge Lorenzo je bil četrti, Rossi pa deveti.

Posnetki nesreč so dostopni na uradnem Facebook računu tekmovanja MotoGP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.