Šport
26 ogledov

Padel s kolesom, sledila operacija

marc marquez EPA
Dvakratni svetovni prvak v kraljevskem razredu MotoGP Marc Marquez je moral pod kirurški nož.

Marc Marquez se je poškodoval v torek, ko se je v okviru priprav vozil z gorskim kolesom v bližini Barcelone, pri padcu pa si je zlomil kost v levem zapestju, zaradi česar je bila nujna takojšnja operacija. V zapestje so mu vstavili titanijevo ploščico in vijake

"Marc bo v bolnišnici ostal 24 ur, po 48 urah pa bo že začel z rehabilitacijo," je o poškodbi španskega motociklističnega zvezdnika v Barceloni dejal doktor Xavier Mir.

Gre za nov veliki udarec za motociklista, potem ko je na dirki za veliko nagrado Aragonije v Alcanizu po veliki napaki in zdrsu ostal brez točk. Možnosti za ubranitev naslova so zgolj teoretične, razlika z vodilnim Italijanom Valentinom Rossijem znaša že 79 točk, do konca sezone je na štirih dirkah dosegljivih še sto.

V Marquezovem moštvu Repsol Honda niso izgubili optimizma ter so prepričani, da bo 22-letnik dirkač pripravljen za nastop na veliki nagradi Japonske v Motegiju 11. oktobra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.