Slovenija
17 ogledov

Pahor bo Cerarja predlagal v torek

miro cerar borut pahor Anže Petkovšek
Predsednik republike Borut Pahor bo v torek podpisal predlog, da prihodnji predsednik vlade postane Miro Cerar.

Predsednik republike Borut Pahor, ki je med ponedeljkom in sredo opravil pogovore z vodji vseh poslanskih skupin v novoizvoljenem DZ, na podlagi stališč vodij ocenjuje, da ima zmagovalec letošnjih parlamentarnih volitev Miro Cerar zadostno podporo za izvolitev na položaj predsednika vlade. Predlog bo posredoval v DZ v torek.

O svoji oceni je že obvestil tako predsednika SMC Cerarja kot predsednika DZ Milana Brgleza ter se z njima posvetoval o datumu vložitve predsednikovega predloga v državni zbor. Po prispelem predlogu predsednika v državni zbor predsednik DZ namreč določi datum seje, ki ne sme biti prej kot v 48 urah po prejetju predloga in ne kasneje kot v sedmih dneh, so zapisali v uradu predsednika republike.

Predsednik Pahor se je odločil, da bo predlog posredoval v torek, kar pomeni, da bo predlagal kandidata za predsednika vlade 18. dan po konstituiranju državnega zbora 1. avgusta. V skladu z ustavnimi in poslovniškimi roki je imel na voljo za to odločitev 30 dni.

Predsednik republike bo predlog podpisal v torek ob 13. uri, ko bosta s kandidatom za predsednika vlade podala tudi izjavi za javnost

Komentarjev 1
  • Tupamaros 14:38 15.avgust 2014.

    A tako, v torek po nekaj desetletij spet dobimo "Izvršni svet".Prav radoveden sem kakšen bo mandatarjev obraz po prvem brifingu v Bruslju.