Slovenija
9 ogledov

Pahor in Josipović utrjevala vezi

Ivo Josipović Borut Pahor Robert Anic/PIXSELL
Predsednik države Pahor in njegov hrvaški kolega Josipović sta se sprehajala ob reki Sotli.

Slovenski in hrvaški predsednik Borut Pahor in Ivo Josipović sta se danes na meji udeležila obeležitve 10. obletnice ustanovitve turistične cone Sotla. Ob robu sta se sešla na kratkem neformalnem pogovoru, na katerem sta se po besedah Pahorja oba zavezala k negovanju prijateljskih stikov med njima in ljudmi iz obeh držav.

Pahor je ocenil, da je srečanje minilo v vzdušju iskrenega prijateljstva tako med njima z Josipovićem kot tudi med ljudmi z obeh bregov Sotle.

S hrvaškim kolegom sta se skupaj sprehodila na obeh straneh meje, v govoru na slovesnosti pa je Pahor poudaril, da mu je snidenje z Josipovićem vedno v veliko čast in veselje. Ob tem je poudaril, da za srečanje "skoraj ne more biti bolj simboličnega kraja, kot je most, ki povezuje najina dva naroda".

Pahor je med drugim dejal, da je rešena velika večina odprtih vprašanj med Slovenijo in Hrvaško, ki so bila posledica razpada bivše države. "Danes imamo veliko odgovornost za to, da to dobro dediščino, ki smo jo z razumom in pogumom uspeli vzpostaviti v zadnjih letih, negujemo naprej," je še izpostavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.