Slovenija
17 ogledov

Pahor: "Janković in Janša zmoreta skupaj"

Borut Pahor Mediaspeed.net
Zadnji čas je za dogovor o skupnem naporu za izhod iz krize. Gre za vprašanje, ali bomo gospodarji ali hlapci naše usode, poudarja predsedniški kandidat Borut Pahor. Prepričan je tudi, da vodji koalicije in opozicije Janez Janša in Zoran Janković zmoreta skupaj.

Predsedniški kandidat Borut Pahor v danes predstavljeni izjavi poudarja, da živimo poseben čas, ki terja posebno obnašanje - narodno složnost. Takšen čas je bil po besedah Pahorja nazadnje ob ustanovitvi naše države. "Zgodovinsko okno priložnosti je bilo tedaj zelo ozko, vendar smo uspeli, ker smo bili enotni," je poudaril.

Kot je opozoril, Slovenijo ogroža velika nevarnost - največja svetovna ekonomska kriza po drugi svetovni vojni. To je grožnja za vse, ne glede na medsebojne razlike, premagamo pa jo lahko samo skupaj, je prepričan Pahor.

Manjšo uspešnost pri soočanju s krizo pripisuje podcenjevanju povečane potrebe po sodelovanju in zaupanju. Zato je zdaj zadnji čas za dogovor o skupnem naporu za izhod iz krize. Bistvo tega dogovora pa naj bo po besedah Pahorja temeljna podpora potrebnim reformam, kar je bistvo za krepitev zaupanja.

Ob tem je opozoril, da bo napor pričakovani sad obrodil le, če se bo politika uprla skušnjavam po spodbujanju predsodkov in zamer, zlasti tistih, ki so povezani s polpreteklo zgodovino.

Bistvena krepitev pravne države

Aktualne razmere zahtevajo takojšnje in usklajeno ukrepanje ter pogum slehernega posameznika, je ocenil Pahor. S složnim premagovanjem krize bomo aktivno sodelovali pri vsestranskem poglabljanju povezanosti EU. Okrepitev položaja Slovenije v družini najbolj povezanih narodov in držav EU je po njegovih besedah strateškega pomena za narodovo suverenost in razvoj v 21. stoletju.

Pri dogovoru o skupnem naporu je bistvenega pomena krepitev pravne države in vere v pravičnost. Ta bo okrepila zaupanje v enakost, to pa upanje v smisel in moč narodne enotnosti, je še poudaril Pahor.

Komentarjev 5
  • sprehajalec 22:35 01.oktober 2012.

    Če je to to, kar imamo danes in sem gospodar, potem takoj zamenjam za hlapca.

  • zavesten 20:20 01.oktober 2012.

    v vezi pahole je škoda besed,je navaden idiot.vprašal pa bi vas,a se spomnite problema koroške deklice.kako je vse utihnilo saj je bilo vpleteno sodišče v slov.gradcu preko matere k je tam zaposlena in posredno z policaji pokvarjenimi ki so držali ...prikaži več lojtro pokvarjenim sodnikom.šef sodišča pa naj bi bi v preiskavi zaradi pedofilije ampak ga seveda policaji od tam ne bodo preiskovali saj roka roko umije.sktatka gnusi od gnusov.

  • izvedenec 20:18 01.oktober 2012.

    tov. Pahor, torej bo Zoki vodja opozicije iz Doba, potem bodi tudi ti predsednik na Dobu :)