Slovenija
26 ogledov

Pahor nagradil slovenske čebelarje

Majda Benedik Dolničar, Ludvik Vidmar, Ivan Kranjc, Boštjan Noč Anže Petkovšek
Slovenski predsednik Borut Pahor je s srebrnim redom za zasluge odlikoval Čebelarsko zvezo Slovenije ob njeni 140-letnici delovanja.

Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) je neprofitna strokovna organizacija, ki so jo čebelarska društva ustanovila že leta 1873; vse od takrat služi uresničevanju njihovih skupnih interesov. Danes je v zvezo vključenih skoraj 8.000 čebelarjev iz vse Slovenije, ki so organizirani v 210 dobro delujočih društev in 15 regijskih zvez.

Predsednik Borut Pahor je krovno čebelarsko zvezo s srebrnim redom za zasluge odlikoval za njihov izjemen prispevek pri ohranjanju in razvoju čebelarstva na Slovenskem. Odlikovanje je sprejel predsednik zveze Boštjan Noč, ki je ob tej priložnosti napovedal, da bo ČZS v sodelovanju z vsemi slovenskimi EU poslanci prihodnje leto v Bruslju v Evropskem parlamentu pripravila dogodek, ki bo posvečen predstavitvi slovenske čebele in slovenskemu medu.

Za današnjo priložnost svečanosti je bila v Veliki dvorani Predsedniške palače postavljena razstava panjskih končnic, ki so nastajale na delavnicah osnovnošolcev iz radovljiške občine in učencev s posebnimi potrebami z Gorenjske.

Nagrajeni zdravniki

Pahor je na današnji slovesnosti z medaljo za zasluge za izjemen prispevek pri vzpostavitvi Medicinske fakultete Univerze v Mariboru in njene prepoznavnosti v mednarodnem merilu nagradil dr. Ivana Krajnca. Ravno tako je medaljo za zasluge podelil primarijki Majdi Benedik Dolničar, za njeno strokovno in predano skrb za osebe s hemofilijo in drugimi motnjami strjevanja krvi ter za tvorno sodelovanje s humanitarnimi organizacijami kroničnih bolnikov s hemofilijo. Prav tako je medaljo za zasluge prejel dr. Ludvik Vidmar za zavzeto delo za zajezitev okuženosti z virusom HIV v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.