Slovenija
65 ogledov

Pahor zaradi "male miške" zaslovel tudi čez mejo

Pahor pri Obami Reševalni pas/Twitter
Predsednik države Borut Pahor dan po tem, ko se je zaradi "male miške" na paradi maturantov javno opravičil, polni hrvaške in srbske strani novic.

Slovenski predsednik Borut Pahor je z včerajšnjim uradnim opravičilom zaradi besed, ki jih je izrekel na maturantski četvorki, kot kaže le še bolj dregnil v osje gnezdo zasmehovanj. Zaradi uradnega opravičila danes namreč Pahor polni številne, predvsem hrvaške in srbske, časopise oziroma spletne portale.

"Ponoreli predsednik"

Hrvaški Jutarnji list tako na svoji spletni strani objavlja celoten posnetek Pahorjeva "nastopa" na četvorki, v članku z nadnaslovom "Ponoreli predsednik" in naslovom "Ali je slovenski predsednik pretiraval? Na zabavi maturantov plesal in vzklikal To mala, to mi delaj," pa razlagajo, kako je Pahor na maturantski zabavi prevzel vlogo moderatorja ter z mikrofonom v roki, ob zvokih pop in disco glasbe, plesal na tribuni. "Posebne kritike je Pahor doživel na račun stavka To mala, to mi delaj, ki ga je izgovoril pred zbranimi, zibajoč z boki, s čemer je po mnenju mnogih pokazal odprt seksizem in nespoštovanje žensk," piše v članku, ki je povzet po hrvaški tiskovni agenciji Hina.

"Pahorja je odneslo"

Hino prav tako povzema hrvaški Informer, ki članek naslovil celo z: "Škandal v Sloveniji! Predsednik maturantki: To mala, to mi delaj!" Drugi hrvaški portal Srednja.hr ugotavlja, da je Pahorja na paradi odneslo, oziroma, da je "odlepio"

Borut Pahor kot kamnosek | Avtor: Urad predsednika republike Urad predsednika republike
O Pahorjevem nastopu poročajo tudi srbski Kurir, Vesti ter Blic. Slednji ugotavlja, da slovenskega predsednika, ki je glede na ankete najpopularnejši politik, včasih kritizirajo, da je populist in da v javnih nastopih, ki so lahko tudi bizarni, velikokrat pretirava. Med predsedniško kampanjo si je tako, navaja Blic, mandat pridobil z vlogo čistilca, redarja, mesarja, ...fotografije pa so kasneje izšle tudi v obliki koledarja. Spomni tudi na Pahorjevo stourno drsanje, ki ga je izvedel po uspehu hokejske reprezentance ter na obljubo, da bo nogometašem očistil kopačke, če premagajo Rusijo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 29
  • matermila 08:17 31.maj 2015.

    Ka si ti pozabo tableto vzet?Zaj še smo reči,da je JJ kriv ko pada dež.Neumnež.

  • dragec 08:06 31.maj 2015.

    Bravo,ti si pravi moški (predsednik),koga zrajca lepa miška.In kaj je tu narobe dragi impotentni Slovenci

  • ladko 21:05 30.maj 2015.

    Ko ameriđki predsednik Barack z ženo Michelle sprejme mlade, je pravo iskreno veselje - brez kakršnegakoli predsednikovega opravičila, da bi se mu zareklo, kot pri nas... celo več, podobno kot Borut Pahor tudi amreiški predsednik obišče kdaj kakšno šolo, ga ...prikaži več "novinar" vprašuje o družini, o šolanju, katero knjigo je prvo prebral in vse drugo... In kadar je na kakšnem mladinskem slavju - koliko veselja in mladosti! Pri nas pa seveda - ne le stroga "katoliška" morala 19.stoletja,ampak eno sámo sprenevedanje, češ, kdo pa je "naša mala" ali "to mi delaj!" temperamentno, ko je "miška", ne pa cerkvena miš. Stare balkanske kuzle se zjahane sicer mrdajo, ker je ta kost preveč javnosti všečna - mladi so sprejeli Boruta Pahorja za svojega, je idol! opravičilo predsednika Boruta Pahorja se jim zdi seveda povsem odveč! ker ni mislil nič grdega, grešnega! in da mladi radi kdaj plešejo!? celo četvorko! Ženske? Dekleta se smejijo v brk moralizirajočim gardedamam! in sanjajo o princu na konju, te miške