Slovenija
31 ogledov

Pahor položil vence padlim za Slovenijo

Pahor položil venec
1/8
Saša Despot
Predsednik republike Borut Pahor je na današnji dan državnosti na ljubljanskem pokopališču Žale položil venec k Pomniku padlim v vojni za Slovenijo 1991.

Pahorja sta spremljala ministra za notranje zadeve in obrambo, Gregor Virant in Roman Jakič, generalni direktor policije Stanislav Veniger in načelnik generalštaba Slovenske vojske Dobran Božič.

Osrednja slovesnost ob letošnjem dnevu državnosti je sicer potekala v ponedeljek na ljubljanskem Kongresnem trgu, slavnostni govornik pa je bil prav predsednik Pahor. V svojem nagovoru je opozoril, da tako, kot smo si samostojno državo priborili, jo lahko tudi zapravimo. Poudaril je, da moramo ostati gospodarji svoje usode, in pozval k složnosti naroda.

V Sloveniji se z dnevom državnosti spominjamo 25. junija 1991, ko je slovenska skupščina razglasila Temeljno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. Istega dne zvečer je na Trgu republike v Ljubljani sledila slovesna razglasitev samostojnosti. Slovenija je po razglasitvi prevzela nadzor nad svojimi mejami.

V Sloveniji je namreč 23. decembra 1990 potekal plebiscit o osamosvojitvi Slovenije, na katerem se je za samostojnost izreklo 88,2 odstotka volivcev, udeležba pa je bila 93,2-odstotna.

Komentarjev 3
  • privat 13:33 07.julij 2013.

    kaka CIA...mogoče je bila samo podpora rešitve od ortoobroča. Vse kar se je dogajalo je plod naših politikov ,ki jih danes lahko imenujemo tudi kriminalci. Vsekakor vsi niso imeli prstov umes v kriminalnih zadevah,vendar sigurno CIA ni rekla pokradite blaginjo ...prikaži več državi!Upočasnite pravico in delo sodišč, Iskoristite priseljence in sezonske delavce in pošljite jih v krstah domov...,delovci in drugi reveži ne rabijo pravic katere so navedene v ustavo in duge zakone.,..dvignite davek na 22% in uničite male ljudi,dvignite prispevke in preobremenite male s.p.je...policija naj dela razlike v obravnavah...zdravstvo zdravite samo bogate ljudi in plačajmo stroške z delovskimi prispevki..penzije dajte samo mrtvim in tistim ki so v naših strankah...

  • mph 17:02 25.junij 2013.

    Hja, če malo pomislim ... niti ne bi bilo tako čudno. Nisem niti razmišljal do sedaj. Pri tej ameriški teroristični ustanovi je rdeča ruta pred bikom vse, kar samo malo diši po besedi "komunizem". In morda je tako tudi dobil ...prikaži več podporo in simpatije naš vrli firer. Še vprašanje, če bi dočakal tukaj obsodbo, če ga ne bi prej kot krivega prepoznala tudi sodišča Avstrije in Finske, čeprav lovke CIA-e sežejo zelo daleč.

  • MONARH 11:58 25.junij 2013.

    Dolgoletne laži o osamosvojitveni vojni in o JBTZ so naredile že preveč škode celotni Sloveniji.CIA-ških zarot proti svetu res tako ni videti konca. Totalna manipulacija izropanega ljudstva se še kar nadaljuje, roparski akterji pa še niso pristali v ...prikaži več zaporih, tja kamor dejansko sodijo. Obravnavani so le v bizarnih postopkih, kjer krivda ni dokazana, na koncu bodo lažni heroji vsi oproščeni in prevara še zmagovitejša. Za zločine, katere so dejansko zagrešili, ne bodo nikoli obravnavani kaj šele obsojeni. Popolnoma negativna in le navidezna desnica bo tako zadušila še ta preostali kanček ustvarjalcev v Sloveniji.Janez Janša in njegova kompanija so le CIA-ški hlapci in v kolikor jim bodo Slovenci še nasedali, bomo zares vsi skupaj še globlje v težavah in v krizi kot doslej.Tudi vojna med vzodom in zahodom s tem nikakor ni izključena, je le cilj njihovih CIA-ških komandantov.Javno proti CIA-ji se ne upa govoriti niti Kučan in preostali vidni l