Slovenija
22 ogledov

Pahor se je odpovedal Brunarici na Brdu

Borut Pahor Saša Despot
Iz urada predsednika republike so sporočili, da se predsednik Borut Pahor odreka uporabi brunarice.

"Po navodilu predsednika republike Boruta Pahorja je bila danes popoldne Generalnemu sekretariatu Vlade RS posredovana odločitev predsednika, da se odreka uporabi objekta pri petem jezeru v okviru kompleksa Gradu Brdo (Brunarica) in predlaga, da se upravljanje omenjenega objekta prenese na Javni gospodarski zavod Protokolarne storitve RS ali kateri drugi organ, ki ga bo določila Vlada RS. Omenjena odločitev sodi v okvir prizadevanj za čim racionalnejšo porabo sredstev za delovanje Urada predsednika RS," so zapisali v sporočilu za javnost.

Zgrajena leta 1964 in večkrat obnovljena

Brunarica na Brdu je bila zgrajena leta 1964. V času Jugoslavije jo je uporabljal predsednik Tito, nato pa po osamosvojitvi predsednika Janez Drnovšek in Danilo Türk. Oba sta v času svojih mandatov brunarico obnovila.

V njej so sicer spalnica s kopalnico in straniščem, dnevni prostor, ki služi tudi kot pisarna in jedilnica, manjša kuhinja ter še ena kopalnica s straniščem, v kateri je tudi finska savna, pišejo Finance.

Komentarjev 4
  • privat 09:37 03.januar 2013.

    jaz se isto odrekam uporabe brunarice in vseh predseniških luken...uporabljal pa bom le sobane za bogove!! Vsekakor tudi mercedesa se ne odekam!!

  • ennanova 09:09 03.januar 2013.

    Pahor med brezdomcihttp://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/710-pahor-med-brezdomci

  • franke 18:06 02.januar 2013.

    PAHORČEK SI PA RES PRIŠPARAL S TEM. SAJ TE BO JJ POHVALIL.