Slovenija
15 ogledov

Pahor se je srečal z novim nadškofom

srečanje Pahor Zore
1/4
Saša Despot
Predsednik države Borut Pahor se je srečal z novim ljubljanskim nadškofom Stanislavom Zoretom.

Pred nedeljsko slovesno umestitvijo je predsednik države Borut Pahor sprejel novega ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta. Oba sta soglašala, da se bosta trudila za več medsebojnega spoštovanja, strpnosti, sprejemanja različnosti in zaupanja med ljudmi. Tudi v tem duhu se bo Pahor v nedeljo udeležil slovesnosti ob Zoretovi umestitvi.

Izmenjala sta si mnenja o razmerah v družbi in se strinjala, da je treba prihodnost skupnosti graditi na tem, kar je dobro. Pahor je nadškofu zaželel veliko uspehov pri opravljanju nalog in poslanstva. 

Škofovsko posvečenje novega ljubljanskega nadškofa in metropolita bo 23. novembra ob 15.00 v ljubljanski stolnici. Poleg Pahorja se ga bo udeležil tudi predsednik vlade Miro Cerar.

V začetku oktobra je papež Frančišek za novega nadškofa ljubljanske nadškofije imenoval provinciala slovenskih frančiškanov Stanislava Zoreta. Po 14 mesecih je tako ljubljanska nadškofija le dobila nadškofa. 

V prvih intervjujih po imenovanju je Zore dejal, da si želi imeti pred očmi človeka in odkrivati njegove potrebe v vsakdanjem življenju. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.