Šport
57 ogledov

"Ljudje, to ni videoigra!"

Ilnur Zakarin padec giro d'italia EPA
Predrzni navijači skrbijo za kaotične razmere na jubilejni Dirki po Italiji.

Udeleženci letošnjega Gira pozivajo navijače, naj s palicami za selfije in drugimi predrznimi manevri ne ogrožajo njihovega zdravja in ne nazadnje življenja. Porast uporabe motečih in nevarnih rekvizitov je namreč pripomogel k številnim padcem na 100. izvedbi Dirke po Italiji.

"Na cesti je ogromno navijačev. Ni prvič, da se navijači s palicami za selfije s hrbtom obračajo proti kolesarjem. To je zelo nevarno. Če vidijo, da prihajamo, se umaknejo, če pa nam kažejo hrbet, nas ne morejo videti. Treba je biti zelo pozoren," je povedal Franco Pellizotti, član ekipe Bahrain Merida.

Posledice zaradi neodgovorne uporabe palice za selfije je na lastni koži občutil italijanski kolesar Kristian Sbaragli (Dimension Data). "Noro. Ne vem, kako mi je uspelo, da nisem padel. Prosim, spoštujte nas. To ni videoigra," je zapisal Italijan.

Zaradi pretirane navijaške vneme se je z asfaltom pobliže spoznal tudi Rory Sutherland (Movistar). ''Palice za selfije so nova moda. Ljudje se želijo fotografirati s kolesarji. Lepota tega športa je v tem, da se lahko ljudje približajo kolesarjem, vendar to ni v redu, če se jih dejansko dotikajo," je povedal Sutherland in dodal: "Padel sem, ker sem se želel izmakniti. Lepo je videti takšno podporo, a vozimo se s 60, 70 km/h, razdalja med nami in gledalci pa postaja vse manjša in manjša."

Pred dnevi je za skorajšnjo nesrečo poskrbela Playboyeva zajčica April Summers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.