Svet
12 ogledov

Panika v Zagrebu – znova odjeknila eksplozija

Eksplozija v Zagrebu
1/2
Daniel Kasap/PIXSELL
Okoli polnoči je v zahodnem delu Zagreba odjeknila močna eksplozija.

Do eksplozije je prišlo v istem delu mesta kot pred manj kot dvema dnevoma. Takrat je eksplodiralo pod tovornim vlakom, tokrat pa na avtobusni postaji na Aleji Bologne.

Na ulicah zahodnega Zagreba vlada prava panika: policisti so območje zaprli, ustavljajo in preverjajo vozila, na delu so gasilci. 

Razširile so se neuradne informacije, da so odjeknile tri ali štiri eksplozije, vendar je policija to zanikala. Potrdili so le eno eksplozijo, ki pa jo za zdaj ne obravnavajo kot teroristično dejanje. Šef zagrebške policije Goran Burušić ni izključil možnosti, da sta današnja in sredina eksplozija povezani. Znova pa je zavrnil ugibanja, da bi šlo pri eksplozijah za teroristični napad. Obenem ni želel povedati, ali je v današnji eksploziji ranjeni moški tudi osumljenec, o čemer špekulirajo hrvaški mediji.

En človek ranjen

Po eksploziji je bil en človek ranjen, vendar ni v smrtni nevarnosti. "Odšel je iz zgradbe, da bi videl, kaj se dogaja. Na glavo mu je padel del luči javne razsvetljave," izjavo stanovalca bližnjega bloka povzema portal 24sata.hr.

Za potnike poskrbljeno

Ker je policija blokirala območje, je promet tam prekinjen, nastaja večja gneča. Težave se pojavljajo tudi v železniškem prometu, saj je zaprta proga med postajama  Zaprešić in Zagreb Zapadni kolodvor. S Slovenskih železnic so sporočili, da bo v času zapore med postajama organiziran avtobusni prevoz, tako da mednarodni potniški promet ne bo prekinjen, bodo pa imeli vlaki večje zamude. Aktualno stanje v železniškem prometu lahko spremljate na www.slo-zeleznice.si.

Komentarjev 1
  • dragec 08:35 11.januar 2013.

    To je način, kako hrvaška desnica destabilizira levo vlado!!!