Magazin > Bizarno
66 ogledov

Panika zaradi silikona

prsi Shutterstock
V Venezueli je zaradi silikona zavladal preplah med predstavnicami nežnejšega spola.

Venezuela je dežela, ki slovi po lepoticah in kjer je lepota družbeni standard. Je tudi dežela, kjer lepotne operacije niso tabu. Statistika pravi, da so samo lani lepotni kirurgi opravili 85.000 operacij, s katerimi so pacientkam povečali prsi. 

Nedavno pa je v državi zavladala prava panika, saj jim zaradi velike potrošnje zmanjkuje silikona od preverjenih dobaviteljev. Prehitro namreč porabljajo silikon, ki ga je odobrila ameriška agencija za hrano in zdravila, denarja za nakup preverjenih izdelkov pa jim zmanjkuje.

Izbirajo kitajske nadomestke

Venezuelke so se zato začele zatekati k vsadkom, narejenim na Kitajskem, nekatere pa celo izberejo drugo, neustrezno velikost vsadkov, da ne bi ostale brez. Kitajski vsadki so veliko cenejši, vendar jih nekateri zdravniki ne želijo uporabljati. "Ne pravim, da niso varni, a sem že odstranil kar nekaj predrtih kitajskih vsadkov, " je svoje mnenje predstavil kirurg Daniel Slobodianik.

"Ženske se pritožujejo," je dejal predsednik zveze plastičnih kirurgov Ramon Zapata. Podatka o tem, koliko Venezuelk hodi po svetu z vsadki, ni. "To je kultura, kjer si vsak želi biti lepši od drugega. Zato imajo tudi ljudje v slumih vsadke," komentira Slobodianik. Običajno je opravil nekaj operacij na teden, zdaj pa kvečjemu dve na mesec. Ženske vsak dan kličejo v ordinacijo, če ima vsadke, ki jih potrebujejo. Če nima prave velikosti, se vedno odločijo za drugo najboljšo možnost, eno številko večje vsadke. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.