Svet
11 ogledov

Papež Frančišek naj ime leta

Papež Frančišek EPA
404, napaka, hashtag in @pontifex so najpopularnejše besede na internetu.

The Global Language Monitor je objavil seznam najpopularnejših besed, besednih zvez in imen na internetu. Lestvice so sestavljene na podlagi dejanske uporabe besed v angleško govorečem svetu, ki ga danes predstavlja že 1,83 milijarde ljudi.

Na vrhu seznama besed je 404, številka, ki se izpiše na zaslonu, kadar določene spletne strani niso dostopne ali so preobremenjene. Rezultati so pokazali, da se je pogosto uporabila skupaj z drugo uvrščeno besedo fail (napaka). Sledijo besede hashtag, @pontifex in the Optic.

Najpopoularnejše ime je papež Frančišek. Papež pa ni prisoten samo na lestvici imen, saj je njegovo uporabniško ime s Twitterja na četrtem mestu na seznamu besed (@pontifex). Na seznamu se nato zvrstijo še ObamaCare, NSA, Edward Snowden in Kate Middleton.

Med frazami je med prvimi desetimi najti globalno segrevanje, zvezni primanjkljaj, zaprtje zvezne vlade, klimatske spremembe in kemično orožje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.