Svet
25 ogledov

Papež osebnost leta revije istospolno usmerjenih

Papež Frančišek EPA
Za svojega so ga vzeli, čeprav še ni dejal, da podpira partnersko skupnost homoseksualce; toda njegovi komentarji so že povzročili refleksijo in osuplost znotraj Cerkve.

Potem ko je ameriška revija Time papeža Frančiška nedavno imenovala za osebnost leta, je zdaj enako storila tudi ameriška revija Advocate, namenjena skupnosti lezbijk, gejev, biseksualcev in transseksualcev. Kot je pojasnil Advocate, je papež v letošnjem letu najbolj vplival na te skupnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Medtem ko si bomo leto 2013 zapomnili po prizadevanjih na stotine ljudi za dosego enakosti glede zakonske zveze, si ga bomo zapomnili tudi po zgledu enega moža," je zapisala revija.

Poglavar Rimskokatoliške cerkve, ki je na splošno kritična do istospolno usmerjenih, je svetovno javnost julija močno presenetil, ko je dejal, da ne bo sodil homoseksualcem. Te besede so po mnenju revije Advocate poslale znamenje katolikom in svetu, da novi papež ni tak kot stari papež.

Papež Frančišek "še ni dejal, da podpira partnersko skupnost homoseksualcev, toda njegovi komentarji so že povzročili refleksijo in osuplost znotraj Cerkve," je še zapisal Advocate.

Komentarjev 1
  • feferon 12:54 18.december 2013.

    Tale je predober zato se ga bo cerkev hitro odkrižala...