Svet
9 ogledov

Papež pozval k enotnosti katoliške Cerkve

papež frančišek vatikan Reuters
Papež Frančišek je na slovesni maši na današnjo binkoštno nedeljo pozval k enotnosti katoliške cerkve.

Zapiranje v pristranskosti vodi do delitev in sporov, je dejal pred okoli 200.000 zbranimi na Trgu sv. Petra v Vatikanu, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

V pridigi je papež med drugim izpostavil, da vsaka novost zaneti nekaj strahu, saj želi človek vedno imeti vse pod nadzorom. A ljudje se po njegovih besedah ne bi smeli boječe zapirati vase, ampak bi morali biti odprti za "božja presenečenja". Katolike je pozval, naj "odprejo vrata in gredo ven, da bi prenesli radost vere, srečanje s Kristusom". Kot glavne pojme pa je izpostavil besede novost, harmonija in poslanstvo.

Binkošti, ki zaključujejo velikonočni čas, so eden največjih krščanskih praznikov. Na ta dan se verniki spominjajo prihoda Svetega Duha, ki se je po svetopisemskem izročilu v obliki gorečih jezikov spustil nad zbrane učence. V nekaterih državah imajo na binkoštni ponedeljek tudi dela prost dan.

V Rimu so se te dni zbrali predstavniki več kot 150 različnih cerkvenih laičnih gibanj in združenj z vsega sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.