Svet
259 ogledov

Papež uničil verski biznis v Međugorju

Zasvetil Marijin kip Ivo Cagalj/PIXSELL
Število italijanskih romarjev v Međugorju se je prepolovilo, ker je papež o vidcih govoril z ironijo.

Papež Frančišek je pred časom dejal, da naj bi Marija prek vidcev pošiljala sporočila po naročilu, na vnaprej znan dan in ob vnaprej določeni uri. Zaradi tega se je število italijanskih romarjev v Međugorju prepolovilo. Kot piše Catholic Herald, je Papež najavil skorajšnjo odločitev Vatikana glede Međugorja. Trenutno pa posebna navodila dobiva le tamkajšnji škof.

Preiskava, v kateri so sodelovali teologi, kardinali, škofje in drugi, se je začela leta 2010 in je bila zaključena pred 18 meseci. Preučevali so trditve šestih ljudi, da se jim je Marija dnevno prikazovala vse od leta 1981. Lokalni škof Ratko Perić že več let opozarja, da se v Međugorju ne dogaja nič nadnaravnega. Vidci, ki vsi živijo v Međugorju ali okolici, pa se od junija, ko je Papež javno podvomil o njihovih trditvah, ne pojavljajo več v javnosti. Za turiste pa so bili ena glavnih atrakcij.

Nazaj k vinu in tobaku

Kongregacija za nauk vere je že sprejela končno poročilo o međugorskem fenomenu, zaključki še niso uradno objavljeni, a govori se, da niso priznali čudeža. Vatikan tako nasprotuje organiziranim romanjem, dovoljuje pa običajno bogoslužje. Kot še navaja Catholic Herald so prebivalci Međugorja pred videnji le stežka živeli od vinogradov in pridelave tobaka, tako da nekateri upad turističnega obiska že označujejo za katastrofo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • Ogard Novkar 00:58 29.avgust 2015.

    Šef Ustašev pa je bil sam Stepinac. Seveda tihi in podtalni. Zato pa ima čast oltarja.

  • Ogard Novkar 00:55 29.avgust 2015.

    "Očitno premalo ali pa skoraj nič ne priteče iz teh krajev. Samo biznis in samo keš je pomemben." Vse to v cilju globalne oblasti. Ne samo preko denarja, ki je premalo, ampak tudi preko svojih pankrtov (buchela.blogspot.com) po tehnologiji Brezmadežne.

  • Avatar praufo
    praufo 14:04 28.avgust 2015.

    Frančišek, kot se je sam oklical, ali so ga oklicali, sicer pa pomembni jezuit Bergoglio, glavni pastir Vatikana. Kaj on prizna ali ne, je stvar Vatikana, ki ima sedež na mestunekdanjega cesarstva rimljanov. Oni so preganjali kristjane na ...prikaži več vsakem koraku. Rimljaniso bili hujši kot nacisti, ali pa še bolj. Po nekaj stoletij preganjanja, so postali še bolj zviti in kristjane legalizirali ter napravili katoliško cerkev. Sveto pismo so priredili po svoje,uporabili samo določene evangelije in zopet postali glavni. Kako prebrisano. Izbraliso svoje svetnike ter mesta kjer se prikazujejo osebe iz biblije. Povsod je bil pa njihovinteres denar in še danes je tako. Postali so pralnica denarja za cel svet. PriznajoLurd, pa Fatimo, ne priznajo pa Medžugorja. Očitno premalo ali pa skoraj nič ne priteče izteh krajev. Samo biznis in samo keš je pomemben.