Magazin > VIP
118 ogledov

Papež zmedel Melanio: pica ali potica?

Papež, Melania EPA
Papež Frančišek je ameriško prvo dama Melania Trump med rokovanjem v Vatikanu vprašal, kaj daje jesti svojemu možu.

"Kaj mu dajete za jesti? Potico?" je papež Frančišek med rokovanjem vprašal ameriško prvo damo Melanio Trump. Vprašanje je bilo postavljeno v španščini, prevajalec pa je prevedel le prvi del.

Melania mu v smehu odgovori, vendar je nejasno, ali reče pica ali potica. Oba, papež in prva dama, sta se nato nasmejeta, o Trumpovih prehranjevalnih navadah pa ne razpravljata več. 

Iz posnetka je mogoče razbrati, da je papež govoril o potici, kljub temu pa so novinarji Bele hiše, ki so bili navzoči na tem rokovanju, prepričani, da je bilo vseskozi govora pici poročajo tuji mediji. 

Vir v Vatikanu pojasnjuje, da dileme ne morejo razjasniti, da pa je papež Frančišek velik ljubitelj potice in da jo vedno omenja, kadar sreča koga iz Slovenije.

Papež pa je prav tako ljubitelj pice. Kot se je leta 2015 pošalil za mehiško televizijo Televisa, si želi, da bi lahko nekega dne, ne da bi ga kdo opazil, odšel v picerijo in si naročil pico. 

Papež Frančišek je Trumpa sprejel na zasebni avdienci v apostolski palači. Spremljali sta ga Melania Trump in hči Ivanka Trump.

dezurni@zurnal24.si

 



Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 17:41 25.maj 2017.

    Morda se ga je spomnila iz kakšne druge zgodbe ?

  • Plavi-mil 16:35 24.maj 2017.

    NIč je ni zmedel vi novinar S.H.H. , takoj mu je odgovorila, da mu daje potico, če je to zmedenost, potem smo vsi zmedeni, še najbolj pa novinar.

  • 42dc846b75a8058564f70854b45ab91ee17c5f62 14:17 24.maj 2017.

    Melanija čisto jasno reče "Potica", sploh če jo gledaš v usta.