Svet
165 ogledov

Papežev posebni odposlanec z enim stavkom sesul Medžugorje

Zasvetil Marijin kip Ivo Cagalj/PIXSELL
Posebni odposlanec papeža Frančiška, poljski nadškof Henryk Hoser, je na med sv. mašo v Medžugorju povedal, da so največji čudež v tem romarskem središču pravzaprav spovedi.

Papež je posebnega odposlanca, ki se je v teh dni mudil v Medžugorju, poslal v Bosno in Hercegovino, da bi preveril pristnost pričanj romarjev, ki o prikazovanju svete Marije poročajo že od leta 1981, ko naj bi jo med obiskom Medžugorja videlo šest otrok. V tem času pa je Medžugorje postalo pomembna romarska in turistična destinacija, ki jo je od začetka prikazovanj obiskalo več milijonov ljudi.

Prikazovanj, o katerih je poročalo že več ljudi, Rimskokatoliška cerkev nikoli ni uradno priznala.

Glede na besede nadškof Henryk Hoser pa je malo verjetno, da bi se to zgodilo tudi v času papeža Frančiška. "Največji čudež Medžugorja so spovedi. Zakrament odpuščanja in usmiljenja. To je zakrament vstajenja," je po poročanju agencije Hina dejal poljski nadškof in opozoril na upad oziroma krizo svetih spovedih v zahodnih državah.

V Medžugorju je Hoser izpostavil še, da je devica Marija povsod in jo je tudi dovoljeno častiti povsod. "Njej se zahvaljujemo za stalno prisotnost v vsakem od nas," je dejal še papežev odposlanec in pozval vernike in romarje iz Medjugorja, naj širijo mir po celem svetu.

Komentarjev 7
  • Žurnalček 17:53 03.april 2017.

    Jaz priznavam samo tisto videnje , ko ga baba tko faše , da se ji Marija prikaže !

  • MEGUSTA 08:20 03.april 2017.

    "Število italijanskih romarjev v Međugorju se je prepolovilo, ker je papež o vidcih govoril z ironijo. " - 2015, morda je pa ta stavek? :)

  • MEGUSTA 08:19 03.april 2017.

    Da Vatikan uradno, aktivno nepriznava medjugorje kot prizorisce čudeža. Kar je bilo sicer znano že prej.