Šport
25 ogledov

Paraolimpijec ne sme na EP

Markus Rehm EPA
Paraolimpijski prvak v skoku v daljino Markus Rehm je zmagal na nemških kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu, a mu je zveza nato prepovedala nastop.

"Še vedno mi srce noro razbija. So nekateri skoki, ki ti popolnoma uspejo in takšen je bil ta danes," je po skoku v daljino, ki je bil dolg 8,24 metra, po nemških kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu dejal paraolimpijski prvak Markus Rehm. Kljub zmagi bo tudi dvakratni paraolimpijski svetovni prvak v tej disciplini zdaj ostal brez nastopa v Zürichu. Pri Atletski zvezi Nemčije so namreč ocenili, da ima skakakalec zaradi svoje proteze neupravičeno prednost pred ostalimi tekmovalci. Rehmu so sicer pred leti pod kolenom amputirali desno nogo.

"Proteza mu zagotavlja nepošteno prednost. Zaradi efekta katapulta lahko skoči dlje kot ostali atleti. Skoki s protezo in brez nje se ne morejo primerjati," je dejal predsednik nemške atletske zveze Clemens Prokop

Rehm, ki je nogo izgubil v nesreči pri wakeboardingu, je razočaran nad odločitvijo, a se je odločil, da se na njo ne bo pritožil zaradi spoštovanja do ostalih atletov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.