Šport
24 ogledov

Pari četrtfinala pokala

Luka Koper, slovenski pokal Katarina Ponjavić
Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil danes opravljen žreb četrtfinalnih parov pokalnega tekmovanja.

V boju za nogometno pokalno lovoriko je ostalo le še osem klubov, ki se bodo 21. oktobra pomerili na prvih četrtfinalnih tekmah. Povratne tekme bodo teden dni pozneje. Nogometaši Kopra, ki branijo naslov, se bodo pomerili z Domžalami, Olimpija, vodilna ekipa prve lige Telekom Slovenije bo igrala s Celjem, Mariborčane čakata obračuna z Velenjčani, Zavrčane pa s ptujsko Dravo.

Žrebanje je potekalo v prostorih Nogometne zveze Slovenije, opravil ga je generalni sekretar NZS Aleš Zavrl, prinesel pa je tudi lokalni obračun med Zavrčem in Dravo, ki je edina drugoligaška ekipa v četrtfinalu. V vlogi favorita bo seveda prvoligaška ekipa, toda v pokalu so vedno možna tudi presenečenja.

V minuli sezoni so Domžale v polfinalu morale priznati premoč Koprčanom, ki so nato v finalu premagali Celjane, tokrat pa imajo varovanci Luke Elsnerja priložnost, da se branilcem naslova za lanskoletni izpad oddolžijo že v četrtfinalu.

Ljubljanska Olimpija je pred sobotnim derbijem prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici na prvem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko so Celjani z le petimi točkami na zadnjem mestu.

Mariborčani so po zmagi v Novi Gorici in sredini zmagi v osmini finala pokala Slovenije v Tolminu očitno v vzponu forme, svojo priložnost v pokalnem tekmovanju pa vidijo tudi velenjski nogometaši.

Pari četrtfinalnih tekem pokala Slovenije:
Zavrč - Drava Ptuj
Domžale - Luka Koper
Rudar Velenje - Maribor
Olimpija Ljubljana - Celje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.