Šport > Nogomet
17 ogledov

Partizan se je izvlekel, Bezjak šokantno poražen

Celtic navijači EPA
V sredo je bilo na sporedu devet tekem. Od ekip iz bivše Jugoslavije je igral le Partizan, ki se je v Armeniji izvlekel v sodnikovem dodatku. Celtic do sladke zmage, Roman Bezjak pa je z Ludogorcem v Bratislavi doživel boleč poraz.

Nogometaši beograjskega Partizana so bili na gostovanju pri armenskem prvaku Širaku na pragu poraza. Po raztrgani igri v prvem polčasu, ko nobena od ekip ni prikazala kaj posebnega, so domačini do presenetljivega vodstva prišli v 48. minuti. Partizan je sicer imel terensko premoč, a priložnosti si je ustvarjal le stežka. V 93. minuti ga je z zadetkom iz še večjih težav izvlekel Vladimir Volkov.

"Pred tekmo smo pričakovali zmago, a kakršen je bil potek tekme, smo zadovoljni tudi s tem remijem. Kar se nam je zgodilo v Armeniji, se nam ne sme več ponoviti v Evropi. Velike ekipe zmagujejo tudi takšne tekme," je po tekmi dejal strelec edinega gola srbskih prvakov.

Nov šok za Ludogorec

Bolgarski šampion Ludogorec, katerega član je tudi Roman Bezjak, je bil v Bratislavi proti Slovanu na pragu pomembne zmage. Še v 86. minuti so Bolgari vodili z 1:0, domači so ob tem imeli igralca manj, Slovakom pa je uspelo zastreljati tudi enajstmetrovko.

Nato pa je na sceno stopil Juraj Halenar, ki je najprej izenačil, v 93. minuti pa je uspešno izvedel še drugo najstrožjo kazen za domače na tekmi in Slovanu prinesel zmago. Ludogorec je že lani proti zagrebškemu Dinamu izpadel v šokantnih okoliščinah. Bezjak je v igro vstopil v 8. minuti, ko je zamenjal poškodovanega soigralca.

Slavje katolikov na Severnem Irskem

Sladko zmago pa so lahko proslavili navijači škotskega Celtica. Navijači Keltov, ki so večinoma katoliki, veliko pa jih ima irske korenine, so namreč videli gostujočo zmago svojih ljubljencev pri prvaku Severne Irske Cliftonvillu. Da večinoma protestantski prebivalci grofije Ulster pri ostalih Ircih niso ravno najbolj priljubljeni, pa nam najbrž ni treba posebej razlagati.

Najvišjo zmago je zabeležil švedski Elfsborg, ki je kar s 7:1 odpravil latvijski Daugavpils. Madžarski Gyor je doma izgubil proti telavivskemu Maccabiju (0:2) in v Izraelu ga lahko reši le še manjši čudež. Povratne tekme bodo na sporedu prihodnji teden.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 2. predkrog (prve tekme):

Širak Gjumri : Partizan Beograd 1:1 (0:0)
Hakobjan (48); Volkov (92)

Slovan Bratislava : Ludogorec 2:1 (0:0)
Halenar (87, 93); Mantila (65)
RK: Grendel (81/Slovan)
V 65. minuti je Fort (Slovan) zastreljal enajstmetrovko.
Roman Bezjak (Ludogorec) je igral od osme minute do konca tekme.

Cliftonville : Celtic 0:3 (0:2)
Lustig (25), Samaras (31), Forrest (85)

HJK Helsinki : Kalju 0:0 (0:0)
Nefči Baku : Skenderbeu Korca 0:0 (0:0)
Elfsborg : Daugavpils 7:1 (1:0)
Sligo Rovers : Molde 0:1 (0:1)
TNS : Legia Varšava 1:3 (1:0)
Gyor : Maccabi Tel-Aviv 0:2 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.