Šport
22 ogledov

S pašteto do fizioterapevta

Drev svetovni pokal Maribor Pohorje veleslalom zlata lisica alpsko smučanje Saša Despot
Alpske smučarke bodo vendarle dobile prepotrebno strokovno pomoč na področju fizioterapije. Na pomoč jim je priskočil pokrovitelj, ki bo sredstva pridobil s pomočjo potrošnikov s centi od prodanih paštet.

Dolgoletni zlati pokrovitelj reprezentanc v alpskem smučanju Argeta se je odločil s posebno akcijo še dodatno pomagati alpskim športnikom. Argeta bo z dvomesečno akcijo s pomočjo potrošnikov darovala 20.000 evrov, reprezentanca v alpskem smučanju pa bo tako dobila sredstva za nemoteno delo dveh fizioterapevtov, je možno prebrati na spletni straneh Slovenske smučarske zveze.

Akcija Z Argeto prispevam, smučarje podpiram bo trajala od 1. februarja do 31. marca, z njo pa bodo smučarski reprezentanci omogočili plačilo fizioterapevtskih pripomočkov in predvsem fizioterapevtov, ki so zaradi izjemnih naporov, s katerimi se v tem športu srečujejo tekmovalke in tekmovalci, nepogrešljivi.

Argeta bo aktivno podprla donacijski sklad SLOSKI, v katerega se bo stekal del sredstev od prodanih izdelkov blagovne znamke Argeta, tako samostojnih kot multipakiranj. Argeta bo v sodelovanju s trgovci in potrošniki v sklad prispevala dva centa od vsake prodane 95-gramske paštete poljubnega okusa.

Slovenske reprezentantke so jeseni na portalu za množično financiranje zapisale: "Na leto treniramo in smo na poti več kot 200 dni, zato bi nam fizioterapevtska pomoč zelo pomagala pri doseganju vrhunskih rezultatov, za katere vse trdo delamo. Prosimo vas za pomoč pri zbiranju teh sredstev. Vsakršnega prispevka bomo zelo vesele."

Zadanega cilja niso dosegle, zato so tudi v letošnjo zimsko sezono vstopile brez fizioterapevta, ki ga sicer nujno potrebujejo in ki bi moral biti sestavni član spremljevalne ekipe vrhunskih športnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.