Slovenija > Črna kronika
69 ogledov

Patolog potrdil, da je bila smrt posledica prometne nesreče

Policija Profimedias
Po patologovem mnenju so policisti prekvalificirali prometno nesrečo.

Prometna nesreča, v kateri je bil poškodovan 88-letni sopotnik v vozilu povzročiteljice prometne nesreče, se je zgodila že 10. avgusta. 62-letna ženska iz okolice Maribora je vozila osebni avtomobil po levem prometnem pasu po Ptujski cesti v Mariboru v smeri centra. Ko je pripeljala v bližino križišča z Janševo ulico, je zaradi prekratke varnostne razdalje s čelnim delom vozila trčila v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je pred njo, zaradi rdeče luči na semaforju, ustavljala 45-letna voznica.

V prometni nesreči so se lažje telesno poškodovali 45-letna voznica osebnega avtomobila, njena 68-letna sopotnica in 88-letni sopotnik v vozilu povzročiteljice prometne nesreče. Prepeljali so jih v UKC Maribor, kjer je slednji ostal na zdravljenju. Povzročiteljica prometne nesreče v prometni nesreči ni bila poškodovana. Na mariborski policijski upravi so dejali, da javnosti o nesreči takrat niso obveščali, ker je šlo za prometno nesrečo II. kategorije.  

Pet dni po nesreči je 88-letni udeleženec zaradi zapletov, ki so nastali med zdravljenjem, umrl v bolnišnici. "Policisti Postaje prometne policije Maribor so UKC Maribor zaprosili za dodatno mnenje patologa, ali je navedeni umrl zaradi prometne nesreče ali ne. Iz odgovora izhaja, da so lažje poškodbe, ki jih je imenovani utrpel v prometni nesreči v posredni povezavi s smrtjo, zaradi česar smo to prometno nesrečo sedaj spremenili v prometno nesrečo IV. kategorije," so sporočili s PU Maribor. 

Zoper povzročiteljico prometne nesreče bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Na območju PU Maribor se je v letošnjem letu zgodilo 15 prometnih nesreč, v katerih je umrlo 17 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta se je zgodilo 14 nesreč, v njih pa je umrlo 15 ljudi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 20:06 22.september 2016.

    Zgleda , da bo nekdo odgovarjal tudi za smrt 100-letnikov v prometnih nesrečah!!! Pa če je imel osterporozo , se je ob majhnem trku sesul sam vase in za to ni kriva voznica ! Se pravi , ne vozite starčke ...prikaži več v avtomobilih , kajti za njih je tudi preveč hitro pospeševanje ali zaviranje lahko usodno !