Šport
43 ogledov

Kane nadaljuje niz, rekord še daleč

patrick kane chicago blackhawks nhl Profimedias
Hokejist Chicago Blackhawks Patrick Kane je podaljšal niz tekem z vsaj eno doseženo točko, sinoči je ob porazu proti ekipi Nashville Predators z 1:5 zadel v zadnji tretjini in tako na že 24. tekmi zapored vpisal točko.

Kljub dobri Kaneovi pripravljenosti pa Chicago v gosteh ni zmogel več kot enega zadetka proti razpoloženi ekipi Nashvilla. Domači hokejisti so se zanašali predvsem na obrambe vratarja Pekke Rinneja, ki je ubranil kar 35 strelov, blestel je predvsem v zadnji tretjini, ko je bil nalet Chicaga največji. V drugi tretjini je ubranil štiri poskuse Andrewa Shawa in dva poskusa Kaneu.

A igralec z desnega krila Kane je v šesti minuti le pretental finskega čuvaja mreže in nadaljeval z zbiranjem točk na že 24. zaporedni tekmi. Njegov niz se je začel 17. oktobra ob zmagi s 4:1 nad Columbusom. Do rekorda pa ima Kane še dolgo pot, tega si namreč s kar 51 zaporednimi tekmami z vsaj točko še vedno lasti legendarni Wayne Gretzky. Domači so sicer tokrat hitro povedli, že v prvi tretjini je bilo 3:0, ko so zadeli James Neal, Craig Smith in Filip Forsberg, Kane je v zadnji tretjini znižal na 1:3, nato pa sta za Nashville zadela še Neal drugič in Eric Nystrom.

Z 41 točkami vodilna ekipa vzhodne konference Montreal Canadiens je morala tokrat priznati poraz v gosteh. Z 2:3 so Kanadčani izgubili proti Detroit Red Wings. Tekmo je odločil Darren Helm, ki je z drugim golom šest minut pred koncem tekme zadel za 3:2 in tako niz tekem z doseženo vsaj točko podaljšal na 12. Detroit Red Wings so na drugi strani podaljšali niz nepremagljivosti, ki je rekorden po letu 2010, Montreal Canadiens pa so po odličnem začetku sezone z devetimi zmagami brez poraza zdaj še četrtič zapored izgubili.

"Igramo bolje, a še vedno nismo popolni. A to zdaj sploh ni pomembno, pred nami je še dolga pot. Dobro igramo in če bomo tako nadaljevali, bomo pridno nabirali točke. Če bo šlo tako naprej, potem bomo tam, kjer želimo biti," je po zmagi dejal kapetan Detroita Henrik Zetterberg.

V ostalih tekmah so Florida Panthers s 4:1 premagali Washington Capitals, z enakim izidom so bili Tampa Bay Lightning boljši od Ottawa Senators. Winnipeg Jets so Columbus Blue Jackets ugnali s 6:4, Calgary Flames pa Buffalo Sabres s 4:3. St. Louis Blues so morali ekipi Philadelphia Flyers priznati premoč z 2:4.

Liga NHL, izidi:

Florida Panthers : Washington Capitals 4:1
Tampa Bay Lightning : Ottawa Senators 4:1
Detroit Red Wings : Montreal Canadiens 3:2
St. Louis Blues : Philadelphia Flyers 2:4
Nashville Predators : Chicago Blackhawks 5:1
Winnipeg Jets : Columbus Blue Jackets 6:4
Calgary Flames : Buffalo Sabres 4:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.