Šport
37 ogledov

Dallas po zaslugi Dacjuka ostal drugi

pavel dacjuk nhl detroit red wings Profimedias
Hokejisti iz Dallasa so v današnji osrednji tekmi na domačem ledu po podaljšku izgubili proti Detroitu z 2:3 in zapravili priložnost, da se znova zavihtijo na prvo mesto zahodne konference.

V rednem delu se je izkazal tudi Dacjukov soigralec Andreas Athanasiou, ki je dosegel oba gola, za zasedbo iz Teksasa pa sta zadela Colton Sceviour in veteran Vernon Fiddler.

Najvišjo zmago so dosegli hokejisti iz Pittsburgha, ki so po hat-tricku Šveda Patrica Hornqvista Arizono premagali s 6:0. Pri pingvinih so se med strelce vpisali še Chris Kunitz, Kris Letang in 39-letni Matt Cullen.

New York Rangers so doma ugnali Columbus z 2:1, slabe tri minute pred koncem izenačenega dvoboja pa je zmagoviti zadetek za gostitelje dosegel Derek Stepan. San Jose je na domačem ledu dokaj zanesljivo ugnal Montreal s 6:2, najbolj prepričljiv mož na ledu pa je bil Joe Pavelski z dvema goloma in podajo.

Philadelphia je ugnala Calgary s 5:3, izkazal pa se je Brayden Schenn, ki je dosegel svoj prvi hat-trick na ledenih ploskvah NHL. Tampa Bay je v gosteh premagala Toronto z 2:1, za sedmo zmago v nizu floridske zasedbe pa imata največ zaslug dvakratni strelec Tyler Johnson ter ruski vratar Andrej Vasilevski, ki je zbral 31 obramb.

Kralji iz Los Angelesa, kjer nastopa Anže Kopitar, bodo naslednjo tekmo igrali v noči na petek, ko bodo gostili hokejiste iz Montreala.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers : Columbus Blue Jackets 2:1
Philadelphia Flyers : Calgary Flames 5:3
Pittsburgh Penguins : Arizona Coyotes 6:0
Toronto Maple Leafs : Tampa Bay Lightning 1:2
Dallas Stars : Detroit Red Wings 2:3*
San Jose Sharks : Montreal Canadiens 6:2

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.