Slovenija
28 ogledov

PayPalovo hčerinsko podjetje stavi na bitcoine

Bitcoin Računalniške novice
Podjetje Braintree, ki je v lasti plačilnega velikana PayPala, bo uporabnikom kmalu omogočal izvedbo plačil z uporabo priljubljene digitalne valute.

Čeprav digitalno valuto bitcoin na smrt sovražijo že Tajvan, Rusija, Norveška, Kitajska, Indija in verjetno še katera država, ki na njen račun ni zaslužila, se vendarle vsak dan pojavi kakšen nov razlog, zakaj je anonimna navidezna valuta (še) vedno zanimiva. Med njimi najdemo podjetje Braintree, ki je v lasti plačilnega velikana PayPala, saj bo uporabnikom kmalu omogočal izvedbo plačil z uporabo priljubljene digitalne valute. Ti bodo priljubljeno valuto lahko uporabljali tako za najem sob in stanovanj kot storitev prevozov s taksiji.

Če bodo želeli uporabniki spletne storitve Braintree plačevati z digitalno valuto bitcoin, bo seveda moral predhodno odpreti račun v okviru spletne storitve Coinbase, saj bodo s tem pridobili dostop do spletne denarnice. Od poslovanja v digitalni valuti bodo koristi imeli tudi prodajalci, daj bodo stroški transakcije zanje znašali le odstotek.

Novost bo pričakovano sprva na voljo le v ZDA, po vsej verjetnosti pa bo prispela tudi v Evropo. To se bo po vsej verjetnosti zgodilo šele proti koncu letošnjega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.