Magazin > Odnosi in prosti čas
170 ogledov

Pazite na to in pritegnite več denarja

Denarnica, denar, kovanci, evro Žurnal24 main
Feng shui ni več nobena neznanka tudi na naših tleh. Tudi če se niste poglabljali v starodavno kitajsko veščino, je dobro vedeti, na kaj je potrebno paziti, da bi pritegnili več denarja.

Simboli vode v domu

Cevi, ki puščajo, pipe, ki puščajo, vse to je znak, da vam denar polzi iz rok, meni feng shui mojstrica Karen Rauch Carter. Da bi popravili stanje na bančnem računu, morate popraviti pokvarjene cevi v svojem domu in se rešiti tudi vode, ki dlje časa stoji; naprimer sprotno menjati vodo v vazah za cvetje.

Omenjena feng shui strokovnjakinja ravno tako svetuje, da se izogibamo vodi na likovnih delih, zlasti v spalnici.

Več rastlin

Da bi bili uspešnejši, je potrebno prostorom v domu navdahniti z živahnostjo in navdihom, sprotno je potrebno opraviti z neredom,” meni feng shui mojstrica Laura Benko. Nered moti pretokom energije, zaradi česar ljudje v tem domu stagnirajo.

Življenjsko moč v prostorih je dobro poudariti z rastlinami pa tudi rednim zračenjem prostorov.

Barve moči

Barve imajo lahko velik vpliv na razpoloženje; rdeča naj bi bila ena izmed najbolj močnih barv. Ravno ta barva naj bi privlačila denar, poleg nje pa tudi zelena in vijolična.

Vsekakor glede barv ni dobro slediti zaovedim; v kolikor ne prenesete nobene izmed naštetih barv, jih seveda ne izberite za svoj dom, saj bo v tem primeru vaše razpoloženje blokiralo prihod denarja. Feng shui ne deluje zgolj na podlagi razporeditve predmetov in izbire barv pač pa predvsem v ravnotežju med vami in prostori, v katerih bivate.

Čista kuhinja

Vaša kuhinja je neposredno povezana z možnostjo, da boste bolj privlačili denar,” meni feng shui svetovalka Suzanne Metzger. Pomembno je, da imate dobro organiziran in čist hladilnik, v katerem naj bodo sveža živila.

Štedilnik mora biti čist in dobro delujoč. V kolikor želite izboljšati finančno situacijo, se morate potruditi tudi za čisto mizo; vedno jejte za popolnoma čisto mizo.

Stare stvari

Da bi pritegnili več denarja, se je potrebno rešiti stvari, ki jih v svojem domu ne uporabljate. V kakšnih starih škatlah morda hranite stare baterije, neuporabne daljinske upravljalce, stare radijske sprejemnike, ki več ne delujejo, obleke, ki vam niso več prav ali jih več ne nosite.

Če stvari več ne uporabljate, vam to najverjetneje niti ni pomembno, le završti jih ne morete. Podarite jih humanitarnim organizacijam ali ljudem, ki jih potrebujejo, če niso več uporabne pa jih mirne vesti zavrzite.

Ustvarite prostor za prihod novih energij, ki vam bo prinesla tudi več napredka. Tudi finančnega, so prepričani feng shui mojstri. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.