Slovenija > Črna kronika
49 ogledov

Pazite se 20-, 50- in 100-evrskih bankovcev

evro, evri, štetje, denar Shutterstock
Ljubljanski policisti so prijeli 40-letno žensko, ki je unovčevala ponarejene bankovce. Policisti svarijo - ponaredki so velikokrat zelo dobre kvalitete.

40-letna ženska je skupaj s sedaj še neidentificirano žensko v dopoldanskem času na Jurčkovi cesti v Ljubljani unovčevala ponarejene bankovce za 50 evrov. 

Ženski sta na različnih stojnicah po trgovskih centrih kupovali različne izdelke manjše vrednosti, od lončka medu, verižice z obeskom, dežnika, copat, lesenih izdelkov, masla, glinenega lončka. Omenjene izdelke sta plačevali s 50 evrskimi bankovci, menjalnino pa sta prejeli s pristnimi bankovci oškodvancev. 

Na podlagi odredbe sta bili v nadaljevanju opravljeni hišni preiskavi na naslovu, kjer osumljenka stanuje, in vozila, ki ga je uporabljala osumljenka. V vozilu so bili najdeni različni predmeti, ki bi še lahko izvirali iz zgoraj opisanih kaznivih dejanj,

Osumljena je bila včeraj privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki ji je odredil pripor, policisti pa nadaljujejo s preiskavo, tudi s ciljem izsleditve druge osumljenke. 40-letnica je bila že obsojena za premoženjska kazniva dejanja. 

Policija opozarja vse, naj bodo še posebej previdni pri poslovanju z bankovci. Predvsem z apoeni po 20, 50 in 100, saj so ponaredki velikokrat zelo dobre kvalitete in so videti pristni.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 14:20 06.december 2016.

    Kaj pa Bianco menice ? To pa gre ?NPU.............halo?