Vizita za živali > Novice
75 ogledov

Peka piškotov za pse

Pasji piškoti Profimedias
Zakaj ne bi v mesecu obdarovanja in dobrot spekli zdravih piškotov tudi za naše pse?

V prazničnem decembru lahko poskusimo s peko piškotov za naše kužke in za pse naših prijateljev. Lahko so odlično darilo. 

Cassie je v svojem blogu Back To Her Roots opisala enostavno pripravo piškotov za pse. Potrebujete le dve skodelici in pol polnozrnate pšenične ali pirine moke, eno skodelico pšeničnih kalčkov, pol skodelice mletega lanenega semena, žlico medu, tri jajca, pol skodelice oljčnega olja, skodelico vode, pol skodelice čežane in pol skodelice pireja iz buče.

Seveda lahko vsakdo od vas eksperimentira po svoje, za bolj izbirčne kužke je morda priporočljivo, da dodamo tudi kaj mesnega. V maso lahko namesto polovice skodelice pireja iz buče, dodamo mleto meso ali pasjo pašteto.

Ne pozabite okrasiti 

Pečico segrejte na 160 stopinj Celzija, pripravite tudi pekač s pek papirjem. V veliki skledi zmešajte najprej mokre sestavine, nato dodajajte suhe. Testo povaljate in z modelčkom za kosti naredite piškote. Na pekač jih postavimo dovolj narazen, pečemo pa od 20 do 30 minut, odvisno od pečice. Morajo pa biti dobro zapečeni.

Piškote nato lepo okrasite z darilnimi trakovi in jih ob praznikih podarite prijateljem s kužki. S piškoti lahko okrasite tudi jelko, ki bo morda letos okrašena “po pasje”. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.