Šport > Nogomet
22 ogledov

Pellegrini "prepričan" v zdrs katerega od prvih

Manchester City - Sunderland Reuters
Trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini je pred tekmami 35. kola dejal, da je "absolutno prepričan", da bosta vodilna Liverpool in Chelsea do konca sezone še izgubljala točke.

Manchester City je po porazu z Liverpoolom v sredo storil novo veliko napako v bitki za naslov v Premier League. Trenerja Manuela Pellegrinija je med tednom z golom v zadnjih minutah rešil Samir Nasri, ki je zadel za domači remi z zadnjim Sunderlandom (2:2).

Pellegrini je pred ponedeljkovo tekmo z West Bromwich Albionom zatrdil, da je kljub šestim točkam zaostanka za Liverpoolom in štirimi za Chelseajem prepričan v zdrsa obeh vodilnih. City ima v dobrem še zaostalo tekmo, pet kol pred koncem (Liverpool in Chelsea imata na voljo le še štiri tekme) pa Čilenec meni, da bo pritisk opravil svoje.

Poškodbe ob zaostanku dodatna težava

"Absolutno sem prepričan, da bodo ekipe izgubile še nekaj točk, to je lahko Liverpool ali Chelsea – na enak način, kot smo jih na zadnji tekmi izgubili mi," je na petkovi novinarski konferenci dejal Pellegrini. "Moramo igrati še za 15 točk. Skušali jih bomo osvojiti čim več, na koncu sezone pa bomo videli, katera ekipa bo osvojila naslov."

Liverpool trenerja Brendana Rodgersa se ponaša z najboljšim izkupičkom po novem letu, rdeči so namreč nanizali kar deset ligaških zmag, City pa je začel pešati v ključnem delu sezone. Prvaki iz leta 2012 so za nameček ostali še brez Davida Silve, Jesúsa Navasa in Yaye Touréja, ki po vsej verjetnosti zaradi takšnih in drugačnih manjših poškodb ne bodo igrali.

"Še naprej smo v isti situaciji z Yayo Touréjem, Davidom Silvo in Jesúsom Navasom. Ti trije so v tem trenutku poškodovani," je še dodal Pellegrini. "Yaya se izboljšuje, toda gre za poškodbo mišice, zato je težko, da bo kmalu nared."

Moyesa čaka vroč sprejem

Veliko pozornosti bo, enkrat za spremembo v letošnji klavrni sezoni, požela tudi tekma Manchester Uniteda pri Evertonu, h kateremu se prvič kot strateg rdečih vragov vrača njihov nekdanji trener David Moyes. Škot je po enajstih letih zapustil modri del Liverpoola, navijači pa so mu potezo močno zamerili in mu namenili številne žaljivke ob gostovanju na Old Traffordu.

"Najprej – ta tekma ne bo o meni. Šlo bo za Everton in Manchester United," je tekmo napovedal Moyes. "Tja grem kot trener Manchester Uniteda in presrečen sem, da sem to. Ponosen sem bil, da sem bil lahko trener Evertona v tistem času, toda moja naloga zdaj je, da dosežem rezultat z Unitedom. Evertonovi navijači so bili vedno odlični v času, ko sem bil tukaj. Zelo so me podpirali in vedno stali za ekipo," je dejal Moyes.

Pohvalil "briljantno delo" Martíneza

"Poznam igralce Evertona, so izjemna skupina fantov in profesionalcev, ki motivirano opravljajo svoje delo. Skozi leta smo še naprej dodajali igralce in nastala je izvrstna skupina mladih. Tam je zelo pomembna tudi izkušena skupina igralcev. (Trener) Roberto Martínez je letos opravil briljantno delo. Dobro igrajo," je še pristavil.

Na voljo bo imel tudi oba nekdanja člana kluba, napadalca Wayna Rooneyja, ki ga je od gostovanja v Münchnu mučila poškodba prsta, in vezista Marouaneja Fellainija, ki ga je ob jezi navijačev zvabil s seboj na Old Trafford, neuspešno pa je želel kupiti tudi branilca modrih Leightona Bainesa.

Angleška liga, 35. kolo:

Sobota ob 13.45:
Tottenham Hotspur - Fulham

Ob 16.00:
Aston Villa - Southampton
Cardiff City - Stoke City
Newcastle United - Swansea City
West Ham United - Crystal Palace

Ob 18.30:
Chelsea - Sunderland

Nedelja ob 13.00:
Norwich City - Liverpool

Ob 15.05:
Hull City - Arsenal

Ob 17.10:
Everton - Manchester United

Ponedeljek ob 21.00:
Manchester City - West Bromwich Albion

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.